Asta Olivia Nordenhof

Asta Olivia Nordenhof

Asta Olivia Nordenhof (født 1988) debuterede i 2011 med romanen Et ansigt til Emily. Hun er uddannet fra Forfatterskolen i 2011 og vandt i 2013 Montanas Litteraturpris for digtsamlingen Det nemme og det ensomme.

I debuten Et ansigt til Emily sammensætter Asta Olivia Nordenhof korte tekststykker, dramainspirerede replikker, dagbogsuddrag og breve i, hvad Litteratursidens anmelder kalder for et patchwork-værk af forskellige genrer og elementer, der har det fælles formål at formidle historien om de to kvinder Rosa og Emily, deres indbyrdes kærlighedsforhold og deres længsel efter henholdsvis den afdøde far og den mere udefinerbare Daniel. Læs hele Litteratursidens anmeldelse.

Nordenhof efterfulgte romandebuten med digtsamlingen Det nemme og det ensomme, som udkom i 2013. Det er en lille og intens digtsamling om et mærket og kompliceret liv med funklende gnister af skær poesi, skriver Litteratursidens anmelder om samlingen. Læs også Litteratursidens analyse af Det nemme og det ensomme og lektor Lillian Munk Rösings artikel ”Poesi og politik – hos Hassan, Nordenhof og Ørntoft”.

I forlængelse af forfatterskabet har Nordenhof bloggen jegheddermitnavnmedversaler, hvor hun fortsætter sine genreudfordrende tekster. Bloggen er en kombination af dagbog, selvbiografi, digte, tekstudsnit og diverse overvejelser om alt lige fra feminisme til rødvin.

 

Foto: Tor Birk Trads

Debut: 
2011
Land: 
Danmark
Bøger

Se også