09 apr.14

Blog

Promovering er farligt - for selvopfattelsen

Kommentarer

4 kommentarer
lør, 12/04/2014 - 23:54

Jeg skammer mig heller ikke....endnu (Helt jomfru)

www.lunafiction.dk

 

 

AfJonas Wilmann
tor, 10/04/2014 - 10:47

Jeg skammer mig ikke over selvpromovering, jeg anvender det dog sjældnere og sjældnere, simpelthen fordi det, i mit tilfælde, ikke har nogen særlig effekt.

Promoverer man for meget, ”prakker man på”, og bogen kan ende med at opfattes som et skidt produkt, når der nu skal så mange fagter til fra forfatteren for at sælge. En bog skal helst kunne sælge sig selv j.f. bestsellerismen, hvor læserne ’frivilligt’ køber de samme ti titler, hvor millionmarkedsføringen er tæt på hjernevask ;-)

Læseren vil helst selv opdage bøger og ikke prakkes noget på – især ikke af forfatteren selv, fy! – en lidt dansk ting tror jeg, en slags stædighed eller jante.

Jeg læste en amerikansk artikel for nyligt, hvor det blev beskrevet, hvordan man skulle optjene retten til selvpromovering; man måtte eksempelvis først komme med egentlige salgstilbud i fora, når man havde engageret sig dybt i aktuelle debatter og delt ud af sig selv i vidende blogindlæg.

I et submiljø, som horror i mit tilfælde, kan det være helt håbløst med selvpromo. Der er miljøet så småt, og man æder simpelthen ikke i den samme andedam, man skider i. 

AfJonas Wilmann
fre, 11/04/2014 - 12:44

Som svar til af Anonym (ikke efterprøvet)

Nå, så den nåede frem til Frankrig. Super. Har selv været i skriveland og helt uden for blogosfæren, så forstår udmærket det der med ikke at kunne nå alting.  

Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer