Krimier i fængsel

Oprettet: 27.02.2007 - 19:06

Krimier i fængsel - Krimimessen 2007
af Vibeke Johansen, Horsens Bibliotek

For 6. gang afholdes der Krimimesse i Horsens – i år på det gamle Statsfængsel, der fungerede som fængsel til udgangen af 2006.
 
I år bliver der fokus på den nordiske krimi, og der bliver mulighed for at møde forfattere fra Norge, Sverige, Island og selvfølgelig Danmark.
Krimimessen indledes lørdag formiddag med en høring, 'Kritikere og forfattere tager temperaturen på den nordiske krimi', og derefter går det løs med forfatterinterviews, foredrag og meget andet.
 
Anton Koch Nielsen causerer over 'de bedste nordiske' fra 2006. Henrik Palle og Bo Tao Michaëlis fortæller om Bøhmænd fra Homer til Harry Potter, og giver dermed et indblik i skurkologien.
Kriminalfolkene Bent Isager Nielsen og H.H. Andersen holder foredrag om dramatiske kriminalsager og DNA-profiler, og Per Larsen og Sara Blædel diskuterer 'Politiet i fiktion og virkelighed'.
 
Thomas Howalt giver en introduktion til computerspilmarkedet med 'Hitman, the true story',  og børnene kan komme på 'Politiskole', hvor de kan høre om fingeraftryk  og kropsvisitering og ikke mindst få lov at sidde i en poltibil og tænde politisirenen !!

'Kan man strikke en krimi?'
Ja, det kan Rikke Jo Tolstrup, og på Krimimessen kan man se hvordan.

Nis Jessen udstiller et udvalg af sine originaltegninger til 'A Study in Scarlet' og Bjarne Nielsen udstiller effekter fra Sherlock Holmes Museet.
Forlag og boghandlere sælger krimier, og du kan selv komme og bytte din gamle krimi til en 'ny'.

Fredag den 23. marts afholdes et skrivekursus, hvor der bliver mulighed for at hente inspiration.
Temadagen afholdes på Horsens Bibliotek, og man kan møde forlagsredaktørerne Inger Kristensen og Lisbeth Møller Madsen fra hhv. forlagene Klim og Lindhardt og Ringhof samt forfatterne Flemming Jarlskov og Gretelise Holm. Dagen af afsluttes med foredrag af Gunnar Staalesen.
Skrivekurset er arrangeret af Mette Strømfeldt, krimianmelder på B.T.
 
Lørdag uddeler Det Danske Kriminalakademi Palle Rosenkrantz Prisen til Håkan Nesser samt den nye Harald Mogensen Pris til Kirsten Holst.
Diplom for bedste danske debut i 2006 uddeles ved samme lejlighed – et diplom der denne gang deles mellem Jonas Bruun ('Drivjagt') og Inger Wolf ('Sort sensommer').
 
Krimimessen giver ikke mindst mulighed for at møde en masse forfattere både lørdag og søndag.
Fra Island: Yrsa Sigurdardottir.
Fra Norge: Jan Mehlum og Gunnar Staalesen.
Fra Sverige: Inger Frimansson, Kjell Eriksson, Anna Jansson og Arne Dahl.
Fra USA: Christian Mørk.
Fra Tyskland: Alexandra Hagenguth (www.schwedenkrimi.de

Og fra  Danmark: Kirsten Holst, Elsebeth Egholm, Lene Rikke Bresson, Steen Harvig, Martin Jensen, Anna Grue, Boris Hansen og Sara Bindeballe, Steen Langstrup, Sara Blædel, Ole Frøslev, Inger Wolf, Anita Lillevang, Martin Petersen, Birgitte Jørkov og Henning Mortensen.
 
Op til Krimimessen udkommer Horsens-krimien 'I skyggen af Horsens', som er skrevet af 10 amatørforfattere og med forfatteren Steen Langstrup, som tovholder.

Sponsorer for Krimimessen: BG Bank, Vejle Amt, Horsens Kommune og Nordisk Kulturfond.
  
Se mere om Krimimessen på www.krimimessen.dk, og følg med i nyheder og diskussioner på krimibloggen www.krimiblog.horsens.dk.

0
Din bedømmelse: Ingen