Bogmessen 2003: Interview med Hanne Hedetoft

Oprettet: 28.11.2003 - 11:47

Hanne Hedetoft i samtale med Jette Holst om ”Ellens elevator”
 
Af Vibeke Johansen, Litteratursiden

Hanne Hedetoft skrev sin første roman i første klasse og har således altid vidst, at hun ville være forfatter, for skrivelysten var stor. Hun kalder sig selv en glad nybegynder og fortæller, at det har været en stor udfordring at skrive romanen. ” Der er ikke andre end dig selv til at fuldføre projektet” siger hun, men understreger, at hun har fået stor støtte fra venner og familie.

På et spørgsmål om hvorfor hun valgte Heathcliff og ”Stormfulde Højder” som udgangspunkt for romanen, svarer Hanne Hedetoft med glimt i øjet, at han kom og bankede på døren. Et andet – og mere sandsynligt svar er, at forfatteren har skrevet sit universitetsspeciale om ”Stormfulde Højder” og under arbejdet her fandt ud af, at Heathcliff er symbol på godt og ondt og derfor kunne bruges i ”Ellens elevator”.

Inspirationskilder til at skrive romanen har været bl.a. Reality-TV og ikke mindst Bridget Jones og mener selv, at man finder lidt mere dybde i ”Ellens elevator” end i ”Bridget Jones dagbog”, som hun ellers holder meget af. Hanne Hedetoft synes, at det har været en interessant og positiv oplevelse at læse anmeldelser af romanen, selvom ikke alle har rost den. ”Gud – er det det min bog handler om” fortæller hun, at hun oplevede flere gange under læsningen.

Hun sidder nu og redigerer en ny roman, som er ganske anderledes. Det er stadig den humoristiske og satiriske tone der præger romanen men den er i et knapt så voldsomt tempo og i den nye bog møder læseren en mandlig
hovedperson.

” Det er spændende og stort at være forfatter”, men Hanne Hedetoft synes samtidig, det er svært at forholde sig til titlen. Hun slutter af med at sige, at hun ligesom mange andre debutanter har en drøm om på et tidspunkt
at kunne leve af at skrive.

0
Din bedømmelse: Ingen