Sex Rouge af Pablo Llambías

Oprettet: 02.12.2013 - 11:36

Bog: "Sex Rouge" af Pablo Llambías

Bogens forside

En personlig fortælling i sonetform om forfatterens midtlivskrise. Om depression, uro og psykisk sårbarhed og det konfliktfyldte forhold til karrieren, kærligheden og børnene.

Forfatter: 
Pablo Llambías
Udgivet: 
2013
Forlag: 
Gyldendal
Sidetal: 
358
Lån bogen - Køb bogen

Vedkommende litteratur. Pablo Llambías’ tredje og afsluttende sonetsamling, ’Sex Rouge’, handler om livet, kærlighed, børn, litteratur, sandhed, ærlighed og usikkerhed.

’Sex Rouge’ er ligesom ’Monte Lema’ og ’Hundstein’ et bjerg. ’Sex Rouge’ er navnet på et bjerg i Schweiz, og det er også Pablo Llambías’ tredje samling af sonetter. Jeg-fortælleren, der har mange lighedspunkter med forfatteren, fortæller om sit liv efter udgivelsen af de to første bind. At han i begyndelsen af denne bog stadig tager angstdæmpende medicin, at han stadig ofte føler sig ulykkelig og ikke god nok. Og at han stadig bekymrer sig meget om, hvad det er, han har gjort ved at skrive og udgive disse meget personlige sonetter.

Samtidig reflekterer han i mange af teksterne over, hvem der egentlig ved, hvad der er sandheden om ens liv og over, hvorvidt tekster kan være ærlige. Jeg-fortælleren mener ikke, man kan sige, at en tekst er ærlig. At fortællingen om hans liv, som den kommer til udtryk i sonetterne, kun er én version ud af mange mulige. At han hele tiden fortæller historier om sit liv, og at de hele tiden ændrer sig lidt, men at visse ting er konstante.

Imens jeg læser disse sonetter, spekulerer jeg på, hvorfor jeg så godt kan lide at læse dem, og hvorfor jeg synes, de er gode. Normalt ved jeg ret hurtigt, om jeg synes, en bog er god. Det synes jeg, ’Sex Rouge’ er. Men fordi forfatteren – eller jeg-fortælleren - igennem hele bogen tvivler på sonetternes litterære kvalitet, kommer jeg til at tænke endnu mere over, hvorfor jeg synes, de er gode. Den simple forklaring er, at de er godt skrevet, og at forfatteren har noget på hjerte. Noget som vedkommer andre end ham selv. Noget som vedkommer mig som menneske. For selv om fortælleren er en mand, bosat i København, og jeg er en kvinde, bosat i Vendsyssel, er mange af de tanker, bekymringer og overvejelser, han gør sig, ikke fremmede for mig: Tanker om livet, kærlighed, børn, litteratur, sandhed, ærlighed, usikkerhed.

Fortælleren siger et sted i bogen, at han er ligeglad med, om værkerne opleves som autentiske eller falske. Hvis jeg må være helt ærlig, er jeg som læser også ligeglad med, om de er autentiske eller falske. De tre samlinger af sonetter er litteratur, og det er sådan, jeg læser dem.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - september 2017. 2. del

19.09.2017 - 10:11 - Marit

Sluk telefonen og lad græsset gro – de gode bøger står i kø for at blive læst.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur i september 2017. Del 1

04.09.2017 - 12:12 - Marit

Det litterære efterår starter i fin form med danske kinesere, irske familier, mulige prisvindere og spionen over alle spioner.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - august 2017

07.08.2017 - 08:53 - Marit

Peter Poulsen, Zadie Smith og Paula Hawkins – lidt for enhver smag.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - juni 2017

07.06.2017 - 20:42 - Marit

Koreanske vegetarer, amerikanske slaver i fortid og fremtid, agitprop, Første verdenskrig og kærlighed er noget af det, årets første sommermåned byder på, og som vi kan glæde os til.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - maj 2017

03.05.2017 - 21:32 - Marit

Forårssæsonen lakker mod enden, men der er stadig meget at glæde sig til. Bl.a.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - marts 2017

02.03.2017 - 14:05 - Marit

Der er gang i udgivelserne derude, man bliver helt svedt. Morten Ramsland, Emma Donoghue og meget andet, der ser godt ud.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - februar 2017

02.02.2017 - 13:12 - Marit

I februar får vi nyt fra gamle og unge danske forfattere, samt en hel del etablerede nordmænd/kvinder, bla. a.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - januar 2017

03.01.2017 - 20:57 - Marit

Hvad vi ikke nåede at læse i 2016, kan jo læses i 2017 - men bøgerne kommer i skarp konkurrence med de nyudgivelser, der allerede trænger sig på.

Temaer

Gå på opdagelse i Litteratursidens temaer og bliv klogere på nye tendenser,  genrer og markante emner i litteraturen.

Artikel: 5 litterære trends i 2016

09.12.2016 - 16:29 - Lise Vandborg

Familie, moderskab, psykisk sygdom, samfundskritik og fortolkning af historiske skikkelser er de vigtigste temaer i årets danske litteratur.