Runemagikeren af Sidsel Katrine Slej

Oprettet: 05.10.2015 - 12:45

Bog: "Runemagikeren" af Sidsel Katrine Slej

Bogens forside

Sanddrømmeren, Fréa, er tilbage i denne spændende opfølger til den første bog om pigen, der kan se ind i fremtiden.

Forfatter: 
Sidsel Katrine Slej
Udgivet: 
2015
Forlag: 
Turbine
Sidetal: 
288
Lån bogen - Køb bogen

Nordisk mytologi, runemagi og et tempofuldt plot krydret med forelskelse og kærlighed gør ’Runemagikeren’ til et spændende bekendtskab af høj læsekvalitet.

’Runemagikeren’ er andet bind i Sidsel Katrine Slejs serie om den danske pige Fréa fra Århus. Fréa er en helt almindelig pige, indtil hun erfarer, at hun er af valkyrieslægt. Hun er tilknyttet den nordiske gudeverden, og besidder en særlig og magtfuld evne som sanddrømmer: Hun kan forudsige fremtiden via sine drømme. Fréas forudsigelser er meget dystre med en undergangspræget stemning over sig, hvilket naturligt vækker Odins bekymring. Er det Ragnarok som nærmer sig? Magtkampen mellem asere og jætter skærpes, og der sker urovækkende handlinger, som antyder, at der er færdes en forræder blandt aserne. Fréa møder guder, konger, dværge og sagnomspundne væsner, og hun lærer på den hårde måde, at skellet mellem de gode og de onde ikke er så gennemskueligt endda. Romanen er fyldt med action og dramatik samtidig med, at man lærer en masse om nordisk mytologi. Ser man bort fra magi og mytologi er der mange genkendelige tematikker om venskab, mobning, familiestridigheder om kærester og ægteskab samt mistro overfor dem som er anderledes.

Fréa befinder sig i Asgård for at blive oplært som valkyrie. Hun opdager at hun ikke blot kan forudsige fremtiden, men også har et særligt talent for at helbrede alle slags sårede væsner. Ydermere besidder hun den sjældne og yderst magtfulde evne til at udføre runemagi. Faktisk er hun spået til at blive den mægtigste sanddrømmer nogensinde og er dermed et jaget bytte for jætterne, som vil udnytte hendes evner til deres egen fordel i Udgård. Men Odin har sine egne planer med Fréa, og inden længe er hun midt i kampen om at forhindre Ragnarok. Fréa møder også stormende forelskelse og kærlighed til den mystiske og tiltrækkende kriger Magne. Heldigvis er det gengældt, og deres skæbnetråde viser sig at være uløseligt forbundne med et særligt formål for øje.

Sidsel Katrine Slej leverer en velskrevet roman om overnaturlige evner, nordisk mytologi og forelskelse med et spændende og fængende plot, som vil interessere både unge som voksne Young Adult læsere. Sproget er let og ubesværet og forfatteren får den nordiske mytologi inddraget på et niveau, som er både interessant, letforståeligt og samtidig handlingsmæssigt troværdigt for læseren. Det anbefales at læse ’Sanddrømmeren’, som er første bind i serien, inden man kaster sig over ’Runemagikeren’. Jeg ser frem til at læse mere om Fréas og Magnes skæbner i Asgård.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - september 2017. 2. del

19.09.2017 - 10:11 - Marit

Sluk telefonen og lad græsset gro – de gode bøger står i kø for at blive læst.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur i september 2017. Del 1

04.09.2017 - 12:12 - Marit

Det litterære efterår starter i fin form med danske kinesere, irske familier, mulige prisvindere og spionen over alle spioner.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - august 2017

07.08.2017 - 08:53 - Marit

Peter Poulsen, Zadie Smith og Paula Hawkins – lidt for enhver smag.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - juni 2017

07.06.2017 - 20:42 - Marit

Koreanske vegetarer, amerikanske slaver i fortid og fremtid, agitprop, Første verdenskrig og kærlighed er noget af det, årets første sommermåned byder på, og som vi kan glæde os til.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - maj 2017

03.05.2017 - 21:32 - Marit

Forårssæsonen lakker mod enden, men der er stadig meget at glæde sig til. Bl.a.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - marts 2017

02.03.2017 - 14:05 - Marit

Der er gang i udgivelserne derude, man bliver helt svedt. Morten Ramsland, Emma Donoghue og meget andet, der ser godt ud.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - februar 2017

02.02.2017 - 13:12 - Marit

I februar får vi nyt fra gamle og unge danske forfattere, samt en hel del etablerede nordmænd/kvinder, bla. a.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - januar 2017

03.01.2017 - 20:57 - Marit

Hvad vi ikke nåede at læse i 2016, kan jo læses i 2017 - men bøgerne kommer i skarp konkurrence med de nyudgivelser, der allerede trænger sig på.

Temaer

Gå på opdagelse i Litteratursidens temaer og bliv klogere på nye tendenser,  genrer og markante emner i litteraturen.

Artikel: 5 litterære trends i 2016

09.12.2016 - 16:29 - Lise Vandborg

Familie, moderskab, psykisk sygdom, samfundskritik og fortolkning af historiske skikkelser er de vigtigste temaer i årets danske litteratur.