Revolvermanden af Stephen King

Oprettet: 01.12.2002 - 12:53

Bog: "Revolvermanden" af Stephen King

Bogens forside

Tegneserie - Den unge Roland Deschain erhverver sig via et opgør med sin læremester retten til at kalde sig Revolvermand - Sammen med to venner drager han ud for at bekæmpe De Store Kiste

Forfatter: 
Stephen King
Oversætter: 
Per Vadmand
Udgivet: 
2008
Forlag: 
Egmont Serieforlaget
Sidetal: 
240
Lån bogen - Køb bogen

Stephen King er mest kendt for sine gyserhistorier, men med ”Revolvermanden”, som er første del i serien ”Det mørke tårn”, har han skrevet en episk fantasy fortælling, der indskriver sig blandt klassikerne inden for genren.


Anbefalet af bibliotekar Jette Holst, Århus Kommunes Biblioteker

Lån bogen på Bibliotek.dk

Hovedpersonen i serien er revolvermanden Roland. Han er den person, som alle trådene samles om, og det er ham, som er på en utrættelig jagt efter Det mørke tårn. Verden forandrer sig, og det går hurtigere og hurtigere, og Roland håber på at få svaret på hvorfor, når han engang finder Tårnet, som er det bindende punkt i universet. Måske stedet hvor alle verdener mødes?

Men denne færd kan han ikke gennemføre alene, så i løbet af serien kommer der flere personer til. De kommer fra andre verdener og andre tider, men fælles for dem er, at de søger Tårnet, selvom de måske ikke engang selv var klar over det, før de traf Roland.

I bind 1 er revolvermanden Roland på jagt efter manden i sort. Det har han været i flere år, men da historien starter, er han tættere på, end han nogensinde har været før. Hele tiden stiller Manden i sort dog forhindringer i vejen for ham, og han må kæmpe mod en hel by og vandre igennem en endeløs ørken, før han kommer så tæt på sit mål, at han kan se ham.

På vejen møder han drengen, Jake, der også er en central skikkelse i de efterfølgende bind. Jake er blevet slået ihjel i sin egen verden, og er på den måde kommet til Rolands verden, hvor han redder Roland fra at dø af solstik. Til gengæld tager Roland Jake med, da han drager videre, men det er ikke uden bagtanker, for selvom Roland hurtigt kommer til at holde af Jake, så er jagten på Tårnet det eneste, der rigtig betyder noget for ham, og for det er han rede til at forråde alt andet.

”Revolvermanden” handler mest om Roland og hans barndom, og her introduceres man for det mystiske Tårn, som binder verdnerne sammen. Men man får også et indtryk af Rolands verden, der på mange måder minder om vores, og så alligevel er meget forskellig. Det er et spændende første bind, som giver én lyst til at læse mere, og jeg venter i hvert fald spændt på, hvordan alle enderne skal mødes, når serien engang bliver færdig.

Oversat af Mogens Wenzel Andreasen. Vinten, 1998. 219 sider

Stephen King - mester i gys

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - september 2017. 2. del

19.09.2017 - 10:11 - Marit

Sluk telefonen og lad græsset gro – de gode bøger står i kø for at blive læst.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur i september 2017. Del 1

04.09.2017 - 12:12 - Marit

Det litterære efterår starter i fin form med danske kinesere, irske familier, mulige prisvindere og spionen over alle spioner.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - august 2017

07.08.2017 - 08:53 - Marit

Peter Poulsen, Zadie Smith og Paula Hawkins – lidt for enhver smag.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - juni 2017

07.06.2017 - 20:42 - Marit

Koreanske vegetarer, amerikanske slaver i fortid og fremtid, agitprop, Første verdenskrig og kærlighed er noget af det, årets første sommermåned byder på, og som vi kan glæde os til.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - maj 2017

03.05.2017 - 21:32 - Marit

Forårssæsonen lakker mod enden, men der er stadig meget at glæde sig til. Bl.a.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - marts 2017

02.03.2017 - 14:05 - Marit

Der er gang i udgivelserne derude, man bliver helt svedt. Morten Ramsland, Emma Donoghue og meget andet, der ser godt ud.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - februar 2017

02.02.2017 - 13:12 - Marit

I februar får vi nyt fra gamle og unge danske forfattere, samt en hel del etablerede nordmænd/kvinder, bla. a.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - januar 2017

03.01.2017 - 20:57 - Marit

Hvad vi ikke nåede at læse i 2016, kan jo læses i 2017 - men bøgerne kommer i skarp konkurrence med de nyudgivelser, der allerede trænger sig på.

Temaer

Gå på opdagelse i Litteratursidens temaer og bliv klogere på nye tendenser,  genrer og markante emner i litteraturen.

Artikel: 5 litterære trends i 2016

09.12.2016 - 16:29 - Lise Vandborg

Familie, moderskab, psykisk sygdom, samfundskritik og fortolkning af historiske skikkelser er de vigtigste temaer i årets danske litteratur.