De ugudelige af Linda Castillo

Oprettet: 26.09.2017 - 10:46

Bog: "De ugudelige" af Linda Castillo

Bogens forside

Politichef Kate Burkholder bliver kaldt til et politidistrikt langt ude på landet i staten New York.

Forfatter: 
Linda Castillo
Oversætter: 
Henrik Enemark Sørensen
Udgivet: 
2017
Forlag: 
Hr. Ferdinand
Sidetal: 
354
Lån bogen - Køb bogen

For Burkholder fans er ottende bind blandt de bedste. Plottet koncentrerer sig om hovedpersonen, der bliver tvunget til at genfinde sig selv og spole tiden tilbage.

Kate Burkholder bliver bedt om at hjælpe med at undersøge et amishsamfund, hvor en 15-årig pige er frosset ihjel i den omkringliggende skov, og politimyndighedens har også mistanke om andre overgreb mod børnene i samfundet. Hun skal arbejde undercover, forklædt som en enlig amishkvinde, der har mistet sin mand og ønsker at finde tilbage til de originale amish standarder, og hun må derfor søge tilbage til sin egen tid som amish, hvor hun genopdager glemte sider af sig selv. Kates karakter udvikler sig meget i dette bind, og man kommer virkelig ind under huden på hende, men også de andre personer fremstår levende og realistiske. I det hele tager er forfatteren god til det med personer, og det mærkes meget tydeligt i ’De ugudelige’. 

Kate rejser til Staten New York helt oppe i nærheden af den Canadiske grænse, og her er vinteren meget, kold. Hun kommer ikke kun til at kæmpe mod kulden, det viser det sig, at hun får mange fjender, og da hun er undercover og helt alene, er det op til hende selv at finde ud af, hvem der er ven og hvem der er fjende. Det bliver ikke kun let, og hun udsætter sig selv for stor fare, inden hun igen kan rejse hjem til Painters Mill og kæresten Tomasetti.

Plotter holder fra start til slut, og flere gange tager handlingen endog meget overraskende drejninger, hvilket gør, at bogen er meget svær at lægge fra sig. Sproget er lettilgængeligt, dog med fine finurlige passager indimellem. Amishsamfundet beskrives på fineste vis uden fordomme og latterliggørelse. Det er tydeligt, at Linda Castillo har sat sig rigtig godt ind i deres regler og levevis. Hele scenariet omkring amishsamfundene fungerer rigtig godt, herunder deres påklædning, deres aversion mod moderne bekvemmeligheder og deres accept af de unges mere løsslupne opførsel. Også deres reaktioner på dem uden for samfundene, de engelske, virker realistiske, og man føler sig som læser helt overbevist om, at det er sådan, det er i virkeligheden.

’De ugudelige’ er den bedste i serien indtil videre og en rigtig god læseoplevelse. Jeg vil anbefale den til læsere af krimier af den knap så blodige slags, da det mere er Kate Burkholders person og opklaringsarbejde, der er i centrum.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - september 2017. 2. del

19.09.2017 - 10:11 - Marit

Sluk telefonen og lad græsset gro – de gode bøger står i kø for at blive læst.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur i september 2017. Del 1

04.09.2017 - 12:12 - Marit

Det litterære efterår starter i fin form med danske kinesere, irske familier, mulige prisvindere og spionen over alle spioner.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - august 2017

07.08.2017 - 08:53 - Marit

Peter Poulsen, Zadie Smith og Paula Hawkins – lidt for enhver smag.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - juni 2017

07.06.2017 - 20:42 - Marit

Koreanske vegetarer, amerikanske slaver i fortid og fremtid, agitprop, Første verdenskrig og kærlighed er noget af det, årets første sommermåned byder på, og som vi kan glæde os til.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - maj 2017

03.05.2017 - 21:32 - Marit

Forårssæsonen lakker mod enden, men der er stadig meget at glæde sig til. Bl.a.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - marts 2017

02.03.2017 - 14:05 - Marit

Der er gang i udgivelserne derude, man bliver helt svedt. Morten Ramsland, Emma Donoghue og meget andet, der ser godt ud.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - februar 2017

02.02.2017 - 13:12 - Marit

I februar får vi nyt fra gamle og unge danske forfattere, samt en hel del etablerede nordmænd/kvinder, bla. a.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - januar 2017

03.01.2017 - 20:57 - Marit

Hvad vi ikke nåede at læse i 2016, kan jo læses i 2017 - men bøgerne kommer i skarp konkurrence med de nyudgivelser, der allerede trænger sig på.

Temaer

Gå på opdagelse i Litteratursidens temaer og bliv klogere på nye tendenser,  genrer og markante emner i litteraturen.

Artikel: 5 litterære trends i 2016

09.12.2016 - 16:29 - Lise Vandborg

Familie, moderskab, psykisk sygdom, samfundskritik og fortolkning af historiske skikkelser er de vigtigste temaer i årets danske litteratur.