Batman – Den lange Halloween af Jeph Loeb og Tim Sale

Oprettet: 01.11.2013 - 13:25

Bog: "Batman - den lange halloween" af Jeph Loeb

Bogens forside

Batman forsøger sammen med kommissær Gordon og anklageren Harvey Dent at finde frem til den mystiske Holiday, som altid myrder sine ofre på en helligdag.

Forfatter: 
Jeph Loeb
Oversætter: 
Steffen Rayburn-Maarup
Udgivet: 
2013
Forlag: 
G. Floy Studio
Sidetal: 
369
Lån bogen - Køb bogen

Fremragende, spændende og mageløst underholdende. Det prisvindende makkerpar Loeb og Sale står bag denne tegneserie, som er én af de mest roste Batman-historier overhovedet.

Historien, som strækker sig over et år fra halloween til halloween, foregår i Batmans tidlige karriere som forbryderbekæmper. Batman, hvis alter ego jo som bekendt er rigmanden Bruce Wayne, arbejder sammen med politimanden James Gordon og distriktsanklageren Harvey Dent. De skal finde frem til en mystisk morder, som bliver kaldt Holiday, fordi han myrder hver måned på en helligdag. Sideløbende med denne kamp mod uret for at forhindre det næste mord forsøger de tre at få ram på to af Gotham Citys mest magtfulde gangsterfamilier, Maroni og Falcone. Sagerne kompliceres yderligere af, at Holidays ofre alle har en eller anden tilknytning til Falcone.

Undervejs i historien støder man på mange af Batmans prominente fjender: Jokeren, Poison Ivy, Pingvinen, The Riddler med flere, og det indviklede plot ender også med at fortælle, hvordan den retskafne anklager, Harvey Dent, blev forvandlet til Batmans mest indædte fjende, Two Face.

Batman er en superhelt, der har eksisteret i mange år, faktisk lige siden 1939, og filmkendere vil vide, at skikkelsen har fået nyt liv i disse år med den mere dystre og mørkere ’Dark Knight’-trilogi. Nærværende tegneserie bliver af mange betegnet som forløberen for disse film, og med over 370 siders udgivelse samlet fra tretten blade får Batmanfans virkelig noget for pengene.

Albummet skuffer da bestemt heller ikke mine forventninger, og makkerparret Loeb og Sale leverer et fortrinligt arbejde. Loebs manuskript er en tæt og intens mordhistorie af den gode gammeldags slags, hvor opklaringsarbejdet er i fokus, og hvor man som læser får muligheden for at gætte med, men hvor man også overraskes den ene gang efter den anden.

Tegneren Sale supplerer med billeder, der på smukkeste vis passer til historiens nostalgiske tone. Grundfarverne er mest grå og brune, mens de forskellige skurke får med hele farvepaletten, og det giver historien visuel dybde og liv.

Kort sagt får albummet mine varmeste anbefalinger med på vejen, men jeg må dog sige, at har man ikke et temmelig grundigt forhåndskendskab til seriens figurer, vil man være ilde stedt.

På den anden side kan man dog også vælge at vende tingene om og betragte denne tegneserie som en glimrende introduktion til hele universet omkring Batman og Gotham City.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - september 2017. 2. del

19.09.2017 - 10:11 - Marit

Sluk telefonen og lad græsset gro – de gode bøger står i kø for at blive læst.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur i september 2017. Del 1

04.09.2017 - 12:12 - Marit

Det litterære efterår starter i fin form med danske kinesere, irske familier, mulige prisvindere og spionen over alle spioner.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - august 2017

07.08.2017 - 08:53 - Marit

Peter Poulsen, Zadie Smith og Paula Hawkins – lidt for enhver smag.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - juni 2017

07.06.2017 - 20:42 - Marit

Koreanske vegetarer, amerikanske slaver i fortid og fremtid, agitprop, Første verdenskrig og kærlighed er noget af det, årets første sommermåned byder på, og som vi kan glæde os til.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - maj 2017

03.05.2017 - 21:32 - Marit

Forårssæsonen lakker mod enden, men der er stadig meget at glæde sig til. Bl.a.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - marts 2017

02.03.2017 - 14:05 - Marit

Der er gang i udgivelserne derude, man bliver helt svedt. Morten Ramsland, Emma Donoghue og meget andet, der ser godt ud.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - februar 2017

02.02.2017 - 13:12 - Marit

I februar får vi nyt fra gamle og unge danske forfattere, samt en hel del etablerede nordmænd/kvinder, bla. a.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - januar 2017

03.01.2017 - 20:57 - Marit

Hvad vi ikke nåede at læse i 2016, kan jo læses i 2017 - men bøgerne kommer i skarp konkurrence med de nyudgivelser, der allerede trænger sig på.

Temaer

Gå på opdagelse i Litteratursidens temaer og bliv klogere på nye tendenser,  genrer og markante emner i litteraturen.

Artikel: 5 litterære trends i 2016

09.12.2016 - 16:29 - Lise Vandborg

Familie, moderskab, psykisk sygdom, samfundskritik og fortolkning af historiske skikkelser er de vigtigste temaer i årets danske litteratur.