Bog

Jørgen Pingvin bygger en hund, der hedder Arne

Af (
2022
)

Anmeldelse

Jørgen Pingvin bygger en hund, der hedder Arne

11 jun.22

Jørgen Pingvin er en vidunderlig hyldest til Jørgen Clevin, der kunne skabe alt med saks, lim og papir.

Jørgen Pingvin elsker at bygge ting med sine luffer, og bruge sit næb til at snakke med. Henne i skolen beder hans lærer Katja ham indimellem om at flette næbbet! En lørdag morgen vågner Jørgen tidligt, fordi han har besluttet, at han vil bygge en hund. En stor hund med flot pels og skarpe tænder, som han vil tage med i parken. Både fordi han har hørt, at hunde vist er ret glade for natur, men også fordi han helst ikke vil have, at Arne skal skide på gulvet.

Da Arne næsten er bygget færdig, kommer Jørgens forældre Far Finn og mor Jytte ind på hans værelse og siger, at det er godt, at Arne ikke er levende. Sikke et par gamle tosser! Bare fordi Arne er lidt papagtig. Pludselig kommer Jørgen flere gange galt af sted, og hans mor istemmer hver gang med en historie om en hun kendte, der også kom galt afsted på samme måde. Heldigvis kan Jørgen til slut tage Arne med i parken, hvor de rigtigt kan hygge sig. For det er da det man gør sammen med sin hund, ikke?

Jørgen Pingvin er en vidunderlig hyldest til Jørgen Clevin, der kunne skabe alt med saks, lim og papir, og hvis hænder blev verdensberømte for deres utrættelige kreative arbejde på skærmen. Rasmus Bregnhøjs forrygende retroillustrationer er tegnet, så Jørgen Pingvin ligner Jørgen Clevin med de karakteristiske briller, den ternede skjorte, de røde seler og lufferne der hele tiden er i bevægelse. Jeg er helt overbevist om, at det bliver en rigtig populær serie for alle børn fra ca. 4 år.

Bogdetaljer

Forlag
Gads Børnebøger
Faustnummer
62566086
ISBN
9788762740235
Antal sider
0

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer