Ulla Dahlerup

Født 21/3 1942 på Testrup Højskole, Jylland.
Datter af forstander, cand. teol. Erik Dahlerup og lektor, cand. mag. Elin Høgsbro Appel.
Jeg er som freelance en af de sidste frie vagabonder, som aldrig har villet være fast ansat nogen steder. Jeg skal ud i den barske virkelighed og jage min egen føde op hver eneste dag, det holder mig i gang. Jeg lever af ord: af journalistik, af forfatter- og foredragsvirksomhed. Jeg har rejst rundt, siden jeg var 18 år og kender Danmark, købstæder, byer og landsbyer som var det min egen bukselomme. Jeg elsker mit fædreland, selvom det for tiden er politisk ukorrekt, men mig får statsmagten aldrig genopdraget eller holdnings-bearbejdet, uanset propagandaens sindelags-kontrol. Jeg er født på den grundtvigske højskole, det er mit kulturelle udgangspunkt, det er den verden, som bærer.
Jeg har i 6 år haft indvandrer- og flygtningekriminalitet som journalistisk stofområde og taler om den barske virkelighed, ikke om uvidende, uansvarlige drømme.

Foto: Thomas Wilmann

Oprindelig publiceret ForfatterNet Gentofte - 27. marts 2000  

Debut: 
1961
Land: 
Danmark
Bøger
Inspiration

Inspiration: at gå ud i virkeligheden, der hvor det blæser. Billedhuggeren Robert Jacobsen sagde til mig i min ungdom:
"Du skal derud, hvor det blæser. Det er ligesom mit jern, når det bliver gjort rødglødende og stikkes ned i vand, for at blive hærdet, så knækker noget af jernet, men resten kan holde til alt."
Litterær inspiration: Ældre dansk litteratur, øverst på listen er Johannes V. Jensen og Grundtvig. Så kommer, Karen Blixen, Holger Drachmann, Herman Bang, Henrik Pontoppidan, Stuckenberg, St. St. Blicher, Ingemann, Oehlenschläger, Kierkegaard, Emil Aarstrup, H.C. Andersen, Kingo, Brorson.