Thorstein Thomsen

Født: 26.07.1950, Jægersborg
Debut børnebog: Fy for den lede (1976). Debut roman: Bare vi har hinanden (2001). 

Mens han læste til på Kbh.s Universitet ernærede han sig som rockmusiker. Han blev cand.mag. i 1982 og herfra forfatter på fuldtid. Skrev indtil år 2000 udelukkende B&U-bøger og sange. Havde eget pladeselskab med Jan Irhøj, hvorfra bl.a. Max og Antonette blev blev produceret og blev udsendt i over 250.000 eksemplarer. Har siden også skrevet otte romaner til voksne, sidst "Bellmans guitar" (2014) og "Rock Hudson skal ikke dø i Ukraine" (2011).

Tre af hans bøger er blevet filmatiseret. (Da Lotte blev usynlig, Drengen uden krop, Nørdernes forvandling.) 

TT har fået bøger udgivet i ti lande. Han har været meget turnerende og har over en 30årig periode besøgt mange biblioteker og kulturhuse og omkring 800 skoler fortrinsvis i Dk.

Han har modtaget en lang række priser, bl.a. Børnebibliotekernes Kulturpris (1984); Skolebibliotekarernes Forfatterpris (1994); Boghandlermedhjælpernes Børnebogspris (2001); DJBFA's Hæderspris (2002) og har været nomineret til Weekendavisens Litteraturpris og BG Banks Litteraturpris (2006).

 

Redigeret af forfatteren januar 2014.
Portrættet redigeres af Horsens Bibliotek

Foto: Thomas Pjetursson

Debut: 
1976
Land: 
Danmark
Links
Bøger
Inspiration

Jeg læser mest for at bøffe. Jeg bøffer teknik, ideer og ind imellem også vendinger, helst fra døde forfattere som f.eks. Charles Dickens. De bliver nemlig ikke sure, hvis de opdager det.
Jeg har prøvet at lure forfattere af som Jeppe Åkjær (for lyden i hans hjemstavnspoesi) Knuth Hamsun (for den varme måde hvorpå han afslører sine karakterer) og så har jeg læst store mængder af udenlandske børnerim, mest engelske og franske.
Der er så mange gode. Murray Bails " Eukalyptus" er helt fantastisk. De fire evangelier (fem med Thomas) er heller ikke dårlige. Steinbeck, Andersen, Whitman, Joyce, Bang, Frost, Bellman, Eva Dahlgren, min klassekammerat C.V. Jørgensen, jamen det er jo helt umuligt at få det hele med.

Se også