Thomas Korsgaard

Thomas Korsgaard

Thomas Korsgaard er født i 1995 og opvokset i Skive. Han debuterede i 2017 med romanen Hvis der skulle komme et menneske forbi.

Hvis der skulle komme et menneske forbi handler om drengen Tues opvækst i udkantsdanmark på Skiveegnen. Han vokser op på et gældsramt landbrug, og efter at moren går ned med en depression efter en spontan abort, vokser Tue og hans søskende op uden omsorg fra de fraværende og pressede forældre. Tue føler en voksende magtesløshed, der kommer til udtryk gennem grove drengestreger og opmærksomheden til det modsatte køn, der følger med den spirende teenagetid. Romanen tematiserer drengens forhold til især sin far samt ikke mindst opvæksten på kanten af Danmark og er delvist selvbiografisk.

Litteratursidens anmelder skriver om Korsgaards debutroman: "Jeg er positivt overrasket over, at en ung debutant kan beskrive sin familie på denne måde. Tidsånden er udefinerbar, sproget let og ligetil uden at det bliver selvmedlidende, og stilen er både alvorlig og tragikomisk. Hold op hvor virker det hele gråt og udsigtsløst for Tue, men så er det godt at vide, at han slap ud på den anden side og skrev denne fine debutroman".

Se hvilke andre spændende, danske forfattere, der debuterede i 2017 på vores liste her.

Foto: Finn Frandsen

Debut: 
2017
Land: 
Danmark
Bøger