Signe Gjessing

Signe Gjessing

Signe Lodahl Gjessing (født 1992) debuterede i 2014 med Ud i det u-løse  - en original, lysende og stærk digtsamling om universet og mennesket. Hun skriver om den konkrete, nære, hverdagslige verden, vendt på vrangen til nyhed og uigenkendelighed.

Gjessing er netop dimitteret fra Forfatterskolen, men har siden 2011 fået udgivet digte i Hvedekorn. På det tidspunkt gik Gjessing stadig i gymnasiet, og hendes digteriske talent var med andre ord allerede i en tidlig alder tydeligt. Læs en artikel om Gjessing fra hendes gamle gymnasie.

For Gjessing handler digtning om at se på verden på en måde, hvor man fratager den dens praktiske værdi, men samtidig kalder hun også sin poesi for en politisk handling. Hun fortæller selv i et interview med Politiken, at drivkraften bag hendes digtsamling er et samfundsengagement og troen på, at ord og tanker kan ændre i og af sig selv.

Gjessings politiske dagsorden er dog ikke eksplicit til stede i Ud i det -uløse, i stedet finder man en stærk billeddannende og billeddyrkende poesi.  Naturelementer, planeter, stjerner, lys og ”det bundløse blå” fylder mere end den menneskeskabte verden, der dog alligevel sættes i skarp og kritisk relief, som Jens Hjøllund beskriver det i sin anmeldelse af samlingen på Litteratursiden. Læs hele anmeldelsen. Litteratursiden har også en analyse af værket.

Gjessing vandt i 2014 Danmarks største debutantpris Bodil og Jørgen Munch-Christensens Kulturlegat for digtsamlingen. Læs Lars Bukdahls tale til Signe Gjessing ved prisoverrækkelsen.

Debut: 
2014
Land: 
Danmark
Bøger

Se også