Rolf Boysen

Jeg er født 1936 i Haderslev og er uddannet indenfor handel og økonomi. Efter militærtjeneste i flyvevåbenet har jeg arbejdet i det private erhvervsliv i ca. 30 år, heraf de sidste fem år som logistikchef i en amerikansk koncerns hovedkvarter i Bruxelles. Har siden prøvet livet som landmand i Vestjylland og som forfatter i Kragenæs på Lolland. Jeg bor nu i Nykøbing Falster.
Er gift med Grethe Hansen og har to voksne døtre fra første ægteskab.
Debuterede i 1999 med novellesamlingen "Tre dage i Paradiset og andre grumme fortællinger" (forlaget Skovlænge).

Oprindelig publiceret ForfatterNet Viborg - 28. maj 2002  

Debut: 
1999
Land: 
Danmark
Links
Bøger
 • Bog: "Rodinas brigade" af Rolf Boysen

  Bogens forside

  I begyndelsen af 1980'erne er den daværende KGB-chef Andropov klar over, at Sovjetunionen er på vej mod et sammenbrud - Han opbygger en lille slagkraftig 5; kolonne i USA, som først træder i a

  Forfatter: 
  Rolf Boysen
  Udgivet: 
  2006
  Forlag: 
  Gyldendal
  Sidetal: 
  241
  Lån bogen - Køb bogen
 • Bog: "Operation Tiberias" af Rolf Boysen

  Originaludgave: 2004

  Forfatter: 
  Rolf Boysen
  Udgivet: 
  2004
  Forlag: 
  Gyldendal
  Sidetal: 
  325
  Lån bogen - Køb bogen
 • Bog: "Den fjerde sabotør" af Rolf Boysen

  Bogens forside

  Da Erik Andersson, under et besøg hos farbroderen i en lille nordjysk landsby, begynder at grave i baggrunden for faderens selvmord, viser der sig forbindelser tilbage til besættelsen, og mange for

  Forfatter: 
  Rolf Boysen
  Udgivet: 
  2003
  Forlag: 
  Gyldendal
  Sidetal: 
  240
  Lån bogen - Køb bogen
 • Bog: "De døde skal smile" af Rolf Boysen

  Originaludgave: 2001

  Forfatter: 
  Rolf Boysen
  Udgivet: 
  2001
  Forlag: 
  Gyldendal
  Sidetal: 
  298
  Lån bogen - Køb bogen
 • Bog: "Tre dage i Paradiset og andre grumme fortællinger" af Rolf Boysen

  Indhold: Sankt Antonius' ild ; Den tredie kopi ; Manden med stenansigtet ; Tre dage i Paradiset

  Forfatter: 
  Rolf Boysen
  Udgivet: 
  1999
  Forlag: 
  Søllested : Skovlænge
  Sidetal: 
  155
  Lån bogen - Køb bogen
Læs forfatteren

Fra "De døde skal smile":

Det lød som en besværgelse. Der løb en iling ned ad min ryg. Han mente det, sgu.
Jeg sagde stadig ikke noget.

- O-kayy... fortsatte han, - jeg ved for eksempel, at du ikke har forsikret dine bøger...

Der var et glimt af triumf i øjnene. Måske mere en tilfreds konstatering. Jeg skævede til den gamle; et gulligt ulvesmil. Jeg rejste mig og gik hen til skænken; her stod jeg et øjeblik med ryggen til dem og fik orden på min vejrtrækning. Sådan et par åndspygmæer. Nå, så de ville brænde hytten af? Det var grotesk, nærmest komisk. Næ, nu havde jeg definitivt fået nok.

Jeg vendte mig om.

- Mr. Rimmer, min stemme dirrede, jeg kunne ikke skjule min ophidselse, mens jeg vandrede frem og tilbage mellem skænken og sofabordet, - jeg er gæst i Deres hus og oprigtig ked af, at jeg må bryde den høflighed, der hører til et gæstebud, men som herovre tydeligvis anses som et tegn på svaghed. Nuvel...

Jeg fik gradvis roen tilbage; lagde godt med is på:

- Jeg tror, mange europæere er enige med mig i, at dette vidunderlige land indeholder elementer af den allerfineste kultur i verden, intet nævnt, intet glemt...men - desværre - også af klodens allerværste slags. Paradoksernes kontinent. Mine herrer, De er for mig at se begge værdige repræsentanter for den sidstnævnte kategori, for macho-kulturen. Den, der ikke makker ret, skal trynes, ikke sandt? Med den stærkeres prærogativ. Det er virkelig ynkværdigt. Det minder mig om noget, min far engang fortalte mig om, noget der hændte i 1944. En dag kom der to tyskere ind i butikken. Civilklædte. De henstillede til min far, at han omgående fjernede nogle bøger, han havde liggende i vinduet. Det var Marx´og Engels´ "Das Kapital". To bind, på tysk. I modsat fald... nu tog en af tyskerne en cigaret i munden og strøg en tændstik. Hans bevægelse med tændstikken var ikke til at misforstå. Selvfølgelig tog min far bøgerne ind, han havde heller ikke forsikret, mister Taylor...... Og hvad har vi nu? Er der en forskel? Nej. De brune brugte just præcis samme retorik. Hvis nogen udgjorde en fare for "Das Vaterland", havde de retten til at eliminere, ikke sandt? Det er virkelig uhyggeligt.

Jeg gik hen og satte mig og tog en slurk whisky, mens jeg betragtede de to. De forholdt sig roligt afventende. De lyttede, men deres øjne udtrykte indifferens. Sagen var afgjort. Så lad dog barnet.

- Men, fortsatte jeg,- det mest uhyggelige er, at jeg kan se på Deres øjne, at De ikke fatter Deres egen nedrighed.
Jeg vendte mig mod den gamle.

- Mr. Rimmer, havde De gjort Dem den samme umage for at læse bøgerne, som De gjorde for at stjæle dem, ville de have fået bekræftet det, Bordeaux´s borgmester i sin tid sagde til Dem, at de indeholder anvisninger om en deling af magten i en lovgivende, en udøvende og en dømmende myndighed. Når nu både De og Taylor og Deres regering med samt diverse agenturer, gennem ord og gerning, på samme tid tillægger sig selv alle tre beføjelser, kan det kun bekræfte, at dette land ikke længere er et demokrati. USA har skrottet det etiske imperativ og dannet et uetisk imperium.

De kunne også have læst nogle betragtninger om årsagen til Romerrigets storhed og fald, som Montesquieu citerer fra en anden af sine bøger. Han mente, faldet skyldtes, at romerne havde opgivet tre grundregler, frihed, lighed og fædrelandskærlighed. Se på USA, mr. Rimmer, se på de sølle stakler, der ligger i papkasser rundt omkring i Deres byer. Er det lighed? Og se på Deres egen adfærd. Indebærer friheden retten til at nedbrænde en sagesløs danskers ejendom? Og er det ægte fædrelandskærlighed, der driver Dem, mr. Rimmer? Eller er det mon risikoen for at miste nogle kontrakter med Pentagon?
Rimmer løftede en arm.
- Ja, snerrede jeg,- den hilsen kender jeg. Den blev også anvendt i ´44. De herskende løfter gerne højre arm. For at besværge eller for at true. Men d´herrer skal ikke tro, De kan skræmme mig til tavshed. På den tid, hvor nordboen Leif den Lykkelige gik i land på New Foundland, det var 500 år før Columbus satte sine sejl, på den tid herskede danernes konge, Knud den Store over både Norden og England og dele af Normandiet. De betalte skatter til ham! Tror De virkelig, at en efterkommer af de danske vikinger lader sig kue af sådan et par pragteksemplarer fra dette degenererede samfund?

Jeg fyldte lungerne.- Tværtimod! Jeg kan forsikre Dem, at så snart jeg er hjemme igen, skal jeg åbne for Pandoras æske og slippe dæmonerne løs. Monica-gate vil blive afløst af Montesquieu-gate! Godnat d´herrer.  

Inspiration

Jeg ynder at læse bl.a.: John le Carré, Frederick Forsyth, Fjodor Dostojevskij, Thorkild Hansen.
Inden for film kan nævnes Den tredje mand, Shine, Livet er skønt, Festen, m.fl.
Af musik hører jeg gerne Händel, Bach, Verdi, Mahler, Clearwater, Jarre,Oldsfield, m.fl.