Palle Petersen

Jeg er født i 1943 og voksede op - som nørrebrobisse - på Nørrebro i København i den sorte firkant, dengang et typisk arbejdermiljø - i dag kendt for de mange indvandere, om det har jeg skrevet romanen "Drømmen om Fiji".
Min far var former, læste næsten aldrig bøger - jeg skrev siden bogen "50 år i jernet" om ham og hans arbejde. Bogen blev belønnet med Børnebogsprisen, og fik stor betydning for mig, idet jeg i den fandt mine rødder, og grundlagde mit forfatterskab.
Jeg blev uddannet lærer.
Fra 1968 til 1971 underviste jeg i Godhavn på Grønland, herefter i Roskilde. Siden 1975 har jeg levet som forfatter. Jeg har rejst over hele jorden og skrevet bøger om børn i andre lande og i historien. Desuden har jeg lavet en lang række radioudsendelser for P1 og arbejdet med radiodramatik og TV.
Min første bog udkom i 1971. Det var billedbogen "Miki - en grønlandsk slædehund". Siden da har jeg passeret 100 bøger. Jeg har stort set skrevet indenfor alle genrer til voksne og børn, både romaner og faglitteratur.

Jeg har skrevet 6 store historiske romaner, som alle er udkommet i paperback, sidst også en roman om Ludvig Holberg - den foregiver jeg er skrevet af Herman von Brehmen, som også står som forfatter. Der er skrevet tusinde lærde afhandlinger om Ludvig, dette er den første folkelige. Den sætter Holberg selv ind i hans komedier. En myte bliver til menneske - det er en komedie om komedierne i stil med Amadeus.

Oprindelig publiceret ForfatterNet Ribe Amt - 26. oktober 1999

Privat foto

Debut: 
1971
Land: 
Danmark
Links
Bøger
Læs forfatteren

Heyzaa derude i Cyberspace! Welcome til Gameboy22s website.

Denne gang får I ikke tips om PlayStation og heller ikke nye spil. Jeg er ikke ude på at bytte, sælge eller linke jer til noget.

Gameboy22 har fundet et spændende spil, som ikke kræver dyr software.

Men jeg advarer!!! Det er farligere end PlayStation. Nogle af jer kender det sikkert i forvejen, det gælder om at SLÅ PIGER UD AF NETTET!!!

Der skal nok være PlayStation-nørder, som ikke har opdaget det endnu. I har det sikkert som mig: I hate girls!

Piger har en tredjedel mindre hjerne end drenge – det er videnskabeligt bevist. De kan ikke tænke på andre end sig selv.
 
De er såååååååååå dumme! De snyder og spiller ikke efter reglerne – nogle er totalt ligeglade med, om de taber! De misbruger Nettet til sladder og dårlige opskrifter.

FRI OS FRA TØSER I CYBERSPACE!!!!!!!!!!

En pige har udfordret mig, Gameboy22!!!

Fra Kærlighed ved første klik.  2006, kapitel 1.

Inspiration

Jeg hørte til en af de store bogslugere, og læste i 60’erne stort set al dansk skønlitteratur og meget udenlandsk. Rejste altid rundt med Martin A. Hansens "Løgneren" i Gyldendals tranebøger og har mange gange læst samtlige hans bøger, dyrkede også I. P. Jacobsen: "Niels Lyhne", Martin Andersen Nexø: "Pelle Erobreren" og Johannes V. Jensen: "Kongens fald", Knut Hamsun: "Pan", Pär Lagerkvist: "Det eviga leende", Jens Sigsgård: "Palle alene i verden" fordi jeg kan identificere mig, når jeg står ude i verden. Frans G. Bengtsson for den fanden i voldske og levende måde han fortæller historien: "Røde Orm", men egentlig ingen nutidige forfattere. Jeg er nok i dag mere inspireret af film - især når de dræber forlorne myter og sprogligt sprudler som i "Amadeus", "Gøgereden" og "Shakespeare in love".

Jeg opdagede med min bog "50 år i jernet" - om min far - at jeg havde mine rødder i et arbejder- og bondemiljø, og de rødder har jeg siden dyrket i såvel mine børnebøger, bøger om u-lande og i brede historiske romaner. Min inderste inspiration har nok været netop at grundfæste mine rødder - at finde mig selv i historien. Andre rødder ligger i Grønland, hvor jeg arbejde i 70’erne - med sin oprindelige kultur, sine myter og levende mennesker, som er et alternativ til det stive og materielle samfund, jeg selv er vokset op i - det er pt. blevet til 14 bøger. Jeg har nu et hus i bygden Saqqaq i Diskobugten, hvor jeg tager op hver år, ofte om vinteren når hundeslæderne kører, for at blive renset ud og se den verden og historie, jeg i øvrigt skriver om, fra en helt anden vinkel og med helt andre oprindelige øjne.

I mit store historiske forfatterskab, for både børn og voksne, har jeg forsøgt at punktere myter, finde ned til folket - og søge tilbage til saftigt, levende sprog, som blandt andet findes i Tingbøgerne. Fra Ribe: Til "Heksen på bålet" om Maren Splids, og Helsingør til "Mestermanden" om Anders Bøddel, men også i dagbøger, bl.a. Christian den 4’s meget levende dagbøger, Hans Egedes dagbøger til romanen "Aja ajaja". Grimmelhausen: "Den eventyrlige Simplicissimus" har været en stor inspiration og indgang til et simpelt menneske i 1600-tallet.