Olga Ravn

Olga Ravn (1986) debuterede i 2012 med digtsamlingen 'Jeg æder mig selv som lyng'. Hun er uddannet fra Forfatterskolen i 2010 og arbejder ved siden af forfatterskabet som kritiker og oversætter.

Olga Ravn kredser i digtsamlingen 'Jeg æder mig selv som lyng 'om pigesindet, kvinden, kroppen og alt det, der følger med at bo i en kvindekrop, der på én og samme tid er både helt privat og meget offentlig, skriver Litteratursidens temaredaktør Anne Birgitte Hundahl skriver i sin anmeldelse på Litteratursiden.

Ved siden af digtningen har Olga Ravn en blog og en tumblr, hvor hun løbende lægger videoer, korte tekster og især billeder ud af de ting, som rammer noget i hende.

I 2014 udgav Olga Ravn chap-bogen 'Mean Girl' i 250 eksemplarer, som kun kunne bestilles via hendes blog. Olga Ravn lavede hvert enkelt eksemplar i hånden af kulørte papirark, gliterende clips og glimmerklistermærker, og der findes derfor ikke to ens udgaver.

Olga Ravn debuterede som romanforfatter i 2015 med Celistine, en lille, lyrisk fortættet roman om en urolig, ung lærerindes opgør med sin kaotiske barndom og søgen mod identitet i sin dybe fascination af to slotsspøgelser.

I 2016 vender Olga Ravn tilbage til lyrikken med digtsamlingen 'Den hvide rose'. For denne stilsikre og originale samling er hun nomineret til Læsernes Bogpris 2017

Debut: 
2012
Land: 
Danmark
Bøger
 • Bog: "Den hvide rose" af Olga Ravn

  Bogens forside

  Den hvide rose er en digtsamling om at være tæt på et menneske med alvorlig sygdom, om at blive på kærlighedens sted, selvom kærligheden er gået i stykker.

  Forfatter: 
  Olga Ravn
  Udgivet: 
  2016
  Forlag: 
  Gyldendal
  Sidetal: 
  352
  Lån bogen - Køb bogen
 • Bog: "Celestine" af Olga Ravn

  Bogens forside

  En lærer på en kostskole er besat af historien om spøgelset Celestine. Med sig har hun sin nedtrykte kæreste Kim, bag sig en opvækst i en række sammenbragte familier.

  Forfatter: 
  Olga Ravn
  Udgivet: 
  2015
  Forlag: 
  Gyldendal
  Sidetal: 
  168
 • Bog: "Jeg æder mig selv som lyng" af Olga Ravn

  Bogens forside

  Digte, der sprogligt går på opdagelse i kroppen, i den unges verden med venskaber, sex og kærlighed

  Forfatter: 
  Olga Ravn
  Udgivet: 
  2012
  Forlag: 
  Gyldendal
  Sidetal: 
  71
  Lån bogen - Køb bogen

Se også