Nina Belling

Debut: Til en fremmed.

Født i marts 1957 i Roskilde, men voksede op i Vordingborg.
Efter studentereksamen flyttede jeg til København, hvor jeg tjente penge til rejsen til Amerika. De næste mange år havde jeg alverdens jobs fra køkkenassistent i Chicago til skiinstruktør i Norge, tjener i Tivoli og stuepige i Gol, turist i Sinaiørkenen og vandrende i Rom, indtil jeg i 79 begyndte på lærerseminarium i København. Blev færdig i 83 og flyttede derefter til Paris, hvor jeg gik på "Ecole de Mime Dramatique Corporel de Paris" fra 84-86.

Siden har jeg boet i København. I mange år underviste jeg i drama, kulturhistorie, skriveværksted og i dansk for udlændinge. I 2007 besluttede jeg mig for at stoppe som underviser og blev sovende nattevagt ved et krisecenter. Det har betydet, at jeg nu kan få tid til at skrive om dagen.

Jeg har altid skrevet, metervis af dagbøger og korte lyriske tekster, men det var først, da jeg havde født min tredje datter, at jeg var parat til at prøve kræfter med romanformen. Så var det til gengæld klart, at det var det, jeg skulle.

Foto: Nils Lund Pedersen

Biografien er udarbejdet af forfatteren.
Portrættet redigeres af Lise Wesch Kristensen, Valby Bibliotek

Debut: 
2000
Land: 
Danmark
Links
Bøger
 • Bog: "Drengen uden baggrund" af Nina Belling

  Bogens forside

  Casper er et forsømt barn - Som voksen udforsker han sin families historie i et forsøg på at finde ud af, hvad der førte til, at han som barn sammen med sine forældre blev fundet i et skur i Rødby

  Forfatter: 
  Nina Belling
  Udgivet: 
  2014
  Forlag: 
  Mellemgaard
  Sidetal: 
  436
  Lån bogen - Køb bogen
 • Bog: "Nattens stemmer" af Nina Belling

  Bogens forside

  Roman om en kvinde, der har gjort alt for at lægge låg på fortiden, men som konfronteres med sin egen skæbne i mødet med kvinderne på et krisecenter

  Forfatter: 
  Nina Belling
  Udgivet: 
  2012
  Forlag: 
  Mellemgaard
  Sidetal: 
  295
  Lån bogen - Køb bogen
 • Bog: "Øjeblikkets mester" af Nina Belling

  Bogens forside

  Jørgen og Christian Dane, sønner af Johanne Dane fra bd. 10, lever i Chr. IV's periode, Christian er officer, Jørgen arkitekt og kunstner.

  Forfatter: 
  Nina Belling
  Udgivet: 
  2008
  Forlag: 
  Lindhardt og Ringhof
  Sidetal: 
  301
  Lån bogen - Køb bogen
 • Bog: "Heksen Angina" af Nina Belling

  Bogens forside

  Originaludgave: 2002

  Forfatter: 
  Nina Belling
  Udgivet: 
  2002
  Forlag: 
  Centrum
  Sidetal: 
  110
  Lån bogen - Køb bogen
 • Bog: "Zahras ørken" af Nina Belling

  Bogens forside

  Originaludgave: 2002

  Forfatter: 
  Nina Belling
  Udgivet: 
  2002
  Forlag: 
  Centrum
  Sidetal: 
  221
  Lån bogen - Køb bogen
 • Bog: "Til en fremmed" af Nina Belling

  Bogens forside

  Christine lever en afsondret tilværelse som skriver i 1400-tallets turbulente Firenze, dels fordi hun er kvinde, dels fordi hun officielt ejer et kostbart græsk håndskrift, som h

  Forfatter: 
  Nina Belling
  Udgivet: 
  2000
  Forlag: 
  Centrum
  Sidetal: 
  276
  Lån bogen - Køb bogen
Læs forfatteren

Begyndelsen "Til en fremmed" Christine tøver med at tage pennen i hånden. Skal hun fortælle sin historie til en mand, hun ikke kender? En mand, som hverken har fortalt hende, hvad han vil, eller hvad han hedder.
Den fremmede har ført hende ud i bjergene til et højtliggende plateau. Han har låst hende inde i en villa, i et værelse. Der er gået to dage, hvor hun ikke har set ham eller nogen anden.
Hun presser hænderne mod den tomme mave og lytter til regnen udenfor. Den trommer uafbrudt mod de lukkede skodder. Der er mørkt og koldt omkring hende. Lyset fra de tændte kerter på bordet oplyser papiret foran hende. Skygger sitrer over det. Hun skubber det væk og lægger hovedet på bordet.
Den historie, den fremmede kunne være interesseret i, er lang og indviklet. Begivenhederne er filtret sammen som nyklippet fåreuld. Historien er i hendes hoved, når hun er vågen om dagen, og i drømmene om natten.
Fortiden er tung, men fremtiden vejer intet. Hun ved ikke, om den er til. Hvis hun kunne sove herude i de stille bjerge uden at mærke tiden, ville hun gøre det.
En dagsrejse væk ligger Firenze. Dér blev en forbrydelse begået for to uger siden.

Inspiration

Først kom Anders And i metervis, Astrid Lindgren og Tusind og én nat og alle de andre eventyr og siden fulgte klassikerne.

Som meget ung var det de russiske forfattere som Gorki og Dostojevskij, som gjorde indtryk. Så kom engelsk og amerikansk litteratur især Graham Greene, Muriel Spark, Carson McCullers, Mark Twain, Joseph Conrad.

Da jeg boede i Norge læste jeg Ibsen og i Paris Karen Blixen. Det er to af de store, som har efterladt sig billeder, stemninger og tanker, men der er også mange andre forfattere både fra udlandet og Danmark, som har givet mig stærke læseoplevelser bl.a. Naguib Mahfouz, Paul Auster, Göran Turnström, Fosnes Hansen, Lars Saaby Christensen, Per Petterson, Marilynne Robinson …Listen kunne blive meget lang og stopper heldigvis ikke her.

Se også