Niels Krause-Kjær

Født: 1963 i Skanderborg.
Debut: Kongekabale.

Jeg er født og opvokset på landet ved Hovedgård mellem Horsens og Skanderborg.Allerede som barn vidste jeg, at jeg ville være journalist. Det blev jeg i 1990, hvor jeg frem til 1997 var ansat på Jyllands-Posten – primært arbejdende på avisens søndagsredaktion. 1997-1998 var jeg pressechef for den konservative folketingsgruppe under henholdsvis Per Stig Møller og Pia Christmas-Møller, daværende ledere af partiet. Fra 1998 – 2004 var jeg lektor på Danmarks Journalisthøjskole, primært i politisk journalistik - dog afbrudt i 2003 af et halvt år som gæsteprofessor i journalistik på San Francisco State University, USA. 2004-2005 var jeg leder af journalistuddannelsen på Syddansk Universitet. Fra 2006 er jeg selvstændig og vært på et ugentligt radioprogram - "Krause på tværs" -  på Danmarks Radios P1."
Jeg bor i Århus med min hustru, som også er journalist, vores to børn samt en fed, aldrende, sort kat, der trods store anstrengelser ikke lystrer navnet Buller.

Biografien er udarbejdet af Niels Krause-Kjær
Portrættet redigeres af Mette Rasmussen, Slagelse Bibliotekerne

Foto: Mads Greve

Debut: 
2000
Land: 
Danmark
Links
Bøger
 • Bog: "Lars Løkke" af Niels Krause-Kjær

  Bogens forside

  Beretning om Lars Løkke Rasmussens (f. 1964) vej til landets mest magtfulde post - en beskrivelse af hans politiske levnedsforløb og politiske talent

  Forfatter: 
  Niels Krause-Kjær
  Udgivet: 
  2009
  Forlag: 
  Jyllands-Posten
  Sidetal: 
  270
  Lån bogen - Køb bogen
 • Bog: "Tilskueren" af Niels Krause-Kjær

  Bogens forside

  Avisarkivaren Jørgen Skovby bliver opsøgt af en gammel boligfælle, der gerne ser visse aspekter af sin revolutionære ungdom nedtonet i et kommende fødselsdagsportræt.

  Forfatter: 
  Niels Krause-Kjær
  Udgivet: 
  2004
  Forlag: 
  Gyldendal
  Sidetal: 
  210
  Lån bogen - Køb bogen
 • Bog: "Kongekabale" af Niels Krause-Kjær

  Bogens forside

  Skildring af en virkelig beskidt magtkamp i et dansk politisk parti med mange lighedspunkter til Det Konservative Folkeparti - Kampen starter, da partilederen Aksel Bruun kvæstes hårdt ved en bilul

  Forfatter: 
  Niels Krause-Kjær
  Udgivet: 
  2000
  Forlag: 
  Gyldendal
  Sidetal: 
  209
  Lån bogen - Køb bogen
Inspiration

I hele forløbet siden teenageårene har der været et underliggende ønske om at bruge journalistikken som afsæt til skønlitteratur. Måske af samme grund har forfattere som Anders Bodelsen, Jan Guillou og Leif Davidsen altid tiltalt mig. Der er – på forskellige måder – en journalistisk snert i deres forfatterskaber. Det er konkret, vedkommende og elementært underholdende. Det tager på den måde læserne alvorligt uden hverken at tale op eller ned til dem. Det kan jeg godt lide, og det er en af mine egne ambitioner med at skrive – uanset om det er en klumme eller en roman.