Morten Leth Jacobsen

Født 1967

Debut: Tornmark

Jeg skrev min første bog som seks-årig. Den handlede om en giraf, der spiste en fisk, og jeg syntes selv, det gav god mening. Fik af en lærer i gymnasiet at vide, at han glædede sig til at se, hvad det blev til, når jeg blev forfatter. Ikke hvis, men når. Skænkede det ikke en tanke i ti år, mens jeg rodede rundt med alt muligt andet, men læste og læste og satte mig en dag op i sengen med en bog i hånden og tænkte: det der kan jeg sgu gøre bedre. Jeg er hverken den første eller den sidste forfatter, der har fået den tanke, og jeg er hverken den første eller den sidste forfatterspire, der måtte sande, at så let er det altså heller ikke.

Begyndte – som det allerførste – at skrive en historisk roman på 1200 sider, men gik i stå efter halvanden. Det skønlitterære redskabsskur var gabende tomt. Jeg kunne skrive pressemeddelelser og manualer og annoncetekster – og det var det. Jeg indså, hvor langt der er fra skrivning som håndværk til skrivning som kunsthåndværk. For slet ikke at tale om skrivning som kunst. Så jeg gik i gang med at anskaffe mig redskaberne til skuret.

I 2007 syntes jeg, jeg havde nok til en start, så jeg satte mig ned og skrev min debutroman uden at ane, hvad den skulle handle om. Det tog fire måneder, hvor jeg skrev om aftenen, om natten og i weekenderne. Dernæst tog det ti måneder at få den antaget og to måneder at skrive den om.

Jeg er uddannet eksportingeniør 1994 og har siden arbejdet i tv-branchen, som marketingchef, som tekstforfatter og projektleder i reklamebranchen og fra 2005 til 2011 som informationschef ved Sønderjyllands Symfoniorkester. Siden 2011 har jeg arbejdet i reklamebranchen i Aarhus.

Mastergrad i retorik (MARC) på Århus Universitet i 2010 med en afhandling om skønlitterære anmeldelser som retorisk genre.

Har på freelancebasis fungeret som grafiker, tekstforfatter og oversætter i årevis.

Skrev i 2004 fagbogen ”Sælg dit budskab på Internettet” og fik samme år en novelle i en antologi.

Skønlitterær debut 2009 med romanen Tornmark (Verve Books).

Af den amerikanske ambassade i København nomineret som den eneste danske forfatter til det prestigefyldte residency International Writing Program ved University of Iowa 2011.

I april 2012 tildelt det treårige arbejdsstipendium fra Statens Kunstfonds Litteraturudvalg.

Forfatterens blog og hjemmeside: www.mortenleth.wordpress.com

Debut: 
2009
Land: 
Danmark
Links
Bøger
 • Bog: "I helvede flyder en flod" af Morten Leth Jacobsen

  Bogens forside

  I det nordlige Aarhus ligger et gennemsnitligt dansk indkøbscenter.
 Og dog. Helt gennemsnitligt er det ikke, når sandheden skal frem.

  Forfatter: 
  Morten Leth Jacobsen
  Udgivet: 
  2015
  Forlag: 
  EC Edition
  Lån bogen - Køb bogen
 • Bog: "Den sidste dag på jorden" af Morten Leth Jacobsen

  Bogens forside

  Post-apokalyptisk fremtidsroman, der med det metafysiske twist udspiller sig efter den store verdensødelæggende katastrofe er indtruffet

  Forfatter: 
  Morten Leth Jacobsen
  Udgivet: 
  2014
  Forlag: 
  EC Edition
  Sidetal: 
  336
  Lån bogen - Køb bogen
 • Bog: "Mens vi venter" af Morten Leth Jacobsen

  Bogens forside

  Den kriminelle Fergus forsøger at leve et liv sådan umiddelbart inden for lovens rammer. Lægen Finn er i slutningen af sit liv.

  Forfatter: 
  Morten Leth Jacobsen
  Udgivet: 
  2011
  Forlag: 
  Verve
  Sidetal: 
  286
  Lån bogen - Køb bogen
 • Bog: "Mindset" af Morten Leth Jacobsen

  Bogens forside

  Krimi. Anders Egholt tror, at hans lykke er gjort, da han bliver ansat i firmaet Futura i Nørup, men inden længe bliver han efterlyst for to mord.

  Forfatter: 
  Morten Leth Jacobsen
  Udgivet: 
  2010
  Forlag: 
  Verve
  Sidetal: 
  368
  Lån bogen - Køb bogen
 • Bog: "Tornmark" af Morten Leth Jacobsen

  Bogens forside

  Signe Tornmark er dansk arkæolog i Rom - Da hun finder den sagnomspundne Lupercalgrotte på Palatinerhøjen sætter det gang i den nyfacistiske gruppe Den hvide Brigade under den mystiske Tribun&

  Forfatter: 
  Morten Leth Jacobsen
  Udgivet: 
  2009
  Forlag: 
  Verve
  Sidetal: 
  350
  Lån bogen - Køb bogen