Marianne Larsen

Født: 1951 i Kalundborg.
Debut: Koncentrationer: digte.
Opvokset i landbohjem på Røsnæs.

Studentereksamen fra Kalundborg Gymnasium 1970.
Flyttede derefter til København. Læste et par år dansk og kunsthistorie på Københavns Universitet; skiftede derefter studium, og studerede litteraturvidenskab og kinesisk i lidt over tre år. Skrev samtidig digte og kortprosa, og oversatte, og fik udgivet bøger på Borgens Forlag.
Efter tildeling af Statens Kunstfonds treårige legat i 1975 tog forfatterarbejdet over, og universitetsstudierne nåede ikke at blive færdiggjorte.

Debuterer i tidsskriftet Hvedekorn med en kortprosatekst i 1968. Får derefter digte trykt i de følgende numre af Hvedekorn. Første digtsamling: Koncentrationer, udkommer på Borgens Forlag 1971.

Oprindeligt publiceret af forfatternet Kalundborg

Debut: 
1971
Land: 
Danmark
Links
Bøger
Læs forfatteren

                                                   Alsang  

Som skovfogeder beretter om træernes liv fra stilhed til storm i sang som tandlæger synger om alle de munde de oplever som chauffører standser trafikken i sangeventyr om hjul og gear og drømmende laster som jordemødre udkommer med rock om fødsler og tilverdenkommende skrig fra det ukendte som dyrepassere udformer mysteriespil om hanner og hunner og unger i live som dykkere gurgler svimlende om livet på bunden som øjenlæger komponerer mytisk musik til som vurderingsfuldmægtige blander sig i med vuggeviser på læben som frugtavlere på vinterferie koncententrer sig om melodier for snekrystaller.

 

Inspiration

Da det er en umulig opgave (for mig) at prioritere blandt alle de forfattere, jeg har lært af, og som jeg beundrer (forfattere, der levede for tusind år siden såvel som helt unge, meget nulevende halvfemser-forfattere), vælger jeg her i tilfældig rækkefølge at nævne nogle klassikere, som jeg holder af:
Prosaforfattere: Elsa Morante, Marguerite Yourcenar, Tove Ditlevsen, Lu Xun, Virginia Woolf, Franz Kafka, Marcel Proust, Karin Boye, Anton Chekov, Sigrid Undset, Jorge Luis Borges, Marguerite Duras.....
Digtere: Wislawa Szymborska, Pentti Saarikoski, Tomas Tranströmer, Inger Christensen, Marina Tsvetayeva, Bertolt Brecht, HC Andersen.......
Samt kinesisk Tang-poesi, japansk Zen-lære, I-jing og Lady Murasaki......  

Se også

 • Artikel: Den forelskede unge

  Bogens forside
  Marianne Larsens roman 'Den forelskede unge' er en poetisk bekrivelse af en lille 'pige-ungas' verden som hun oplevede den i sin trygge og kærlige familie på landet ved Røsnæs i 50'erne.
 • Analyse: Larsen, Marianne - Den forelskede unge

  Barndommens forunderlige land er fyldt med nye ord og indtryk, der er svære at forstå for den 5 ½ år gamle pige, der er hovedpersonen i Marianne Larsens roman Den forelskede unge.<
 • Analyse: Larsen, Marianne - Gæt hvem der elsker dig

  Gæt hvem der elsker dig skildrer Bodil, der er spaltet mellem den hektiske københavnske hverdag, hun oplever, da hun flytter hjemmefra, og det trygge provinsliv fra barndomsla