Maren Uthaug

Maren Uthaug

Maren Uthaug (født 1972) er blogger, stribe-tegner og forfatter af halvt samisk, halvt norsk oprindelse. Hun debuterede i 2013 med romanen Og sådan blev det.

'Hvor der er fugle' er Uthaugs anden roman og forventes udgivet i maj 2017.

Og sådan blev det er Uthaugs debutroman fra 2013 om en ung pige, der tvinges væk fra sin samiske verden og i stedet skal vokse op i Sønderjylland. Hele livet føler hun sig fremmedgjort, og derfor tager hun som voksen tilbage til barndommens land for at finde sine rødder. Lad dig inspirere til at læse flere bøger med dette tema med vores liste. Romanen modtog gode anmeldelser, bl.a. fra Klaus Rothstein, der i Weekendavisen, kaldte den for ”en særdeles vellykket debutroman”. Litteratursidens anmelder Line Hoffgaard skrev desuden om romanen: ”Maren Uthaugs debutroman er en velfortalt og original fortælling om tro, identitet og søgen efter rødder fortalt i en sørgmunter tone, så det både berører og underholder” . Læs en analyse af debutværket her.

Inden debutromanen har Uthaug udgivet en række andre bøger, herunder 'Ellers går det godt' (2012), som er en graphic novel i stil med 'Ting, jeg gjorde'. Bogen blev nomineret til tegneserieprisen Pingprisen i kategorien ”Bedste danske debut”.

Uthaug vandt i 2013 Politikens tegneseriekonkurrence og har derfor siden haft en fast stribe i avisens kultursektion under overskriften 'Ting, jeg gjorde'. Striben følger i minimalistisk stil tændstikkvinden Maren i hendes gøren og laden. Desuden har Uthaug siden 2009 haft bloggen Marens blog, hvor hun dagligt poster tekster, billeder og tegninger af, hvad hun går og laver.

Foto: MEW. ILLUSTRATION

Debut: 
2013
Bøger

Se også