Lars Husum

Lars Husum

Lars Husum er født i 1974 i Vestjylland. Cand.mag. i dansk og dramaturgi fra Århus Universitet.

Han fik sit gennembrud i 2008 med debutromanen 'Mit venskab med Jesus Kristus', en mørk komedie om skyld, soning, vold, tro og popmusik. Romanen blev exceptionelt for en debutroman solgt til en lang række lande før den danske udgivelse. I 2010 fulgte romanen  'Jeg er en hær'.  En samtidsroman om krigergenerationen,  de unge danskere der er professionelle soldater. Og om deres pårørende.  Vigtig realisme om krigstraumer og soldatens sammenbrud. 

Lars Husum har fået en fornem start på sit litterære virke, og også den svære toer har henrykket anmeldere og læsere. Fra Litteratursidens anmelder fik han følgende ord med:

"Efter at ha´ sundet mig og fjernet granatsplinterne fra mit blødende hjerte, føler jeg mig nu i stand til at sætte ord på oplevelsen: Husum skriver helstøbt og humoristisk litteratur, som betyder, at man kan grine og græde, henrykkes og fortvivles og overleve det hele alligevel".

 

 

Debut: 
2008
Land: 
Danmark
Links
Bøger
 • Bog: "Lovens Vogtere & De frivillige" af Lars Husum

  Bogens forside

  Lovens Vogtere: Drama om selvtægt i tre mænds søgen efter manderollen. 4 roller, 5 locations. Varighed: Ca. 80 min.

  Forfatter: 
  Lars Husum
  Udgivet: 
  2014
  Forlag: 
  Drama
  Sidetal: 
  126
  Lån bogen - Køb bogen
 • Bog: "Jeg er en hær" af Lars Husum

  Bogens forside

  Soldaten Jacob bliver forelsket i den livsglade Lone, der har et barn fra et tidligere forhold - Men Jacobs arbejde som professionel soldat tester både psyken og forholdet - For hvor

  Forfatter: 
  Lars Husum
  Udgivet: 
  2010
  Forlag: 
  Gyldendal
  Sidetal: 
  302
  Lån bogen - Køb bogen
 • Bog: "Mit venskab med Jesus Kristus" af Lars Husum

  Bogens forside

  Nikolaj er langt ned i en negativ selvhadsspiral, da han møder en mand, der påstår han er Jesus -  Nikolaj prøver derefter at komme overens med sin fortid ved gode venners hjælp.

  Forfatter: 
  Lars Husum
  Udgivet: 
  2008
  Forlag: 
  Gyldendal
  Sidetal: 
  317
  Lån bogen - Køb bogen