Kristian Bang Foss

Kristian Bang Foss

Født: 27. oktober 1977 i København.  Uddannet fra Forfatterskolen i 2003.

Debut: 'Fiskens vindue' (2004).

Kristian Bang Foss  debuterede med romanen 'Fiskens vindue'. Hovedpersonen er  en omhyggelig mand med sans for detaljen og interesse for fluefiskeri. Romanen er en række minimalistiske registreringer af tilsyneladende almindelige hverdagshandlinger og stemningsfulde naturbeskrivelser.

Forfatterens efterfølgende roman, 'Stormen i 99' (2008), udspiller sig på en arbejdsplads, som skildres som hjemsted for bagtalelser, magtspil og mere eller mindre absurde begivenheder.

I 2012 fulgte 'Døden kører Audi' der i absurd-humoristisk stil fortæller historien om to skæve eksistensers hverdag i en forstad til København og deres rejse ned gennem Europa.

Fra debuten 'Fiskens vindue' over 'Stormen i 99' til 'Døden kører Audi' viser Kristian Bang Foss et sprogligt overskud i sine absurd-humoristiske samfundsskildringer. Kristian Bang Foss´realisme tager udgangspunkt i en genkendelig hverdag med sproglige afstikkere i form af leksikalske gennemgange, detaljerede beskrivelser og blik for det, der er større end hverdagen. 

Bøgerne handler om mennesker og deres vaner , og forfatteren er ikke bleg for detaljerede og mindre flaterende beskrivelser. Det centrale persongalleri består af  mænd, som af den ene eller anden grund har svært ved at holde fast i hverdagen.  

 

 


 

 

Links
Bøger
 • Bog: "Døden kører Audi" af Kristian Bang Foss

  Bogens forside

  Asger mister alt og må tage et job som handicaphjælper hos den kronisk syge og hashrygende Waldemar - Waldemar overtaler Asger til at tage med ham til Marokko så han kan blive kureret for alle hans

  Forfatter: 
  Kristian Bang Foss
  Udgivet: 
  2012
  Forlag: 
  Gyldendal
  Sidetal: 
  229
  Lån bogen - Køb bogen
 • Bog: "Stormen i 99" af Kristian Bang Foss

  Bogens forside

  En beskrivelse af en samling mennesker, der tilfældigvis arbejder sammen på et tøjlager på Amager.

  Forfatter: 
  Kristian Bang Foss
  Udgivet: 
  2008
  Forlag: 
  Gyldendal
  Sidetal: 
  245
  Lån bogen - Køb bogen
 • Bog: "Fiskens vindue" af Kristian Bang Foss

  Bogens forside

  Fortælleren er en omhyggelig mand med sans for detaljen, og det kommer frem i fortællingen om besøg hos venindens familie på Island, i Sverige og hjemme i København

  Forfatter: 
  Kristian Bang Foss
  Udgivet: 
  2004
  Forlag: 
  Gyldendal
  Sidetal: 
  122
  Lån bogen - Køb bogen

Se også