Knud Romer

Født: 1960.
Debut: Den som blinker er bange for døden.  

Knud Romer Jørgensen er født i 1960 og opvokset i Nykøbing Falster, byen der danner ramme om debutromanen ’Den som blinker er bange for døden’. Romanen handler om at vokse op som enebarn i eksistentiel ensomhed og det splittede forhold mellem moderens kærlighed og udelukkelsen fra fællesskabet på grund af hendes tyske baggrund i et lille provinssamfund.

’Den som blinker er bange for døden’ er foreløbigt solgt til udgivelse i Sverige, Tyskland, Spanien, Frankrig, Norge, Island og Holland. På nuværende tidspunkt har salgstallet rundet de 32.000 i Danmark. Som en af den få danske romaner udkommer den på det anerkendte tyske forlag, Suhrkamp/Insel Verlag.

Knud Romer har studeret litteraturvidenskab på Københavns Universitet og er prisbelønnet konceptudvikler i reklamebranchen med bl.a. Corporate Image Prisen, Direct Marketing Særpris, Guldkorn og Cannes Lion Award. Knud Romer er kendt fra ’Smagsdommerne’ på DR2, som skuespiller i Lars Von Triers ’Idioterne’ samt Christopher Boes ’Allegro’. Knud Romer er også medforfatter på manuskriptet til ’Off Screen’, Christopher Boes prisvindende film fra 2006 med Nicolas Bro i hovedrollen.

Portrættet redigeres af Guldborgsund-bibliotekerne, Hovedbiblioteket

Foto: Knud Romer

Debut: 
2006
Land: 
Danmark
Links
Bøger
 • Bog: "Den som blinker er bange for døden" af Knud Romer

  Bogens forside

  Selvbiografisk roman om en opvækst i Nykøbing Falster i 1960'erne, som var præget af mobning og social isolation på grund af, at moderen var tysker.

  Forfatter: 
  Knud Romer
  Udgivet: 
  2006
  Forlag: 
  Athene
  Sidetal: 
  176
  Lån bogen - Køb bogen

Se også