Kaspar Colling Nielsen

Kasper Colling Nielsen (Foto: Isak Hoffmeyer)

Født: 1974 i København.  BA i filosofi ved Syddansk Universitet, cand.merc.fil. ved Copenhagen Business School, 2005.

Kasper Colling Nielsen debuterede i 2010 med den fabulerende fortælling 'Mount København', der modtog Danske Banks debutantpris. Et 3500 meter højt bjerg er blevet bygget i København. Sytten absurde og skæve fortællinger giver et indblik i det forunderlige liv på bjerget.  I historierne møder vi nogle af de eksistenser, der befolker bjerget. Mellem fortællingerne kommer historierne om bjergets skabelse og klimamæssige, sociale og økonomiske implikationer. Det er fantasifuld og samfundssatirisk læsning. 

Forfatterskabet blev fulgt op  i 2013 med 'Den danske borgerkrig 2018-2024', der blev nomineret til DR Romanprisen.  Romanen viser på en gang litteraturens politiske potentiale og hvordan krigen får de mørke sider i mennesket frem.

"Fabulerende, absurd og fantastisk. ’Den Danske Borgerkrig 2018-24' er en genial beskrivelse af vores samtid og et velfærdssamfund i dyb krise", skriver Littteratursidens anmelder.

Begge udgivelser befinder sig i grænselandet mellem roman og novellesamling, og det groteske, tragikomiske og samfundssatiriske sammenflettes i fantasifuld fortællekunst.

 

 

Debut: 
2010
Land: 
Danmark
Links
Bøger

Se også