Janus Kodal

Janus Kodal er født i 1968. Han debuterede i 1991 med digtsamlingen "Antologi" og har udgivet en række bøger, primært digtsamlinger, senest "Sort/Hvid+", 2012. I "Danske Digtere i det 20. århundrede" beskrives forfatterskabet som illustrativt i forhold til den bevægelse den danske lyrik har foretaget op gennem de seneste år.

Biografien er udarbejdet af Karin Hedemand
Oprindelig publiceret Forfatternet Sorø - 10. januar 2001  

Foto: Robin Skjoldborg

Debut: 
1991
Land: 
Danmark
Links
Bøger
Læs forfatteren

En eller anden skulle være sorteper. En eller anden skulle bukke under. Mona var ny i fjerde, og vi sagde, at hun lugtede. I hvert frikvarter jagtede vi hinanden med hendes jakke, og den blev smidt, og den ramte en af os som en forbandelse eller en sygdom. Den, der ikke var kommet af med smitten, når det ringede ind, havde Mona. På billedet sidder hun alene ved et af bordene ud mod vinduet. Hun er tidligere ude end de andre piger og har allerede bryster. Hendes ansigt er lige så spidst, som jeg husker det, men nu kan jeg se, hvordan hun udholder en skræk. Hun er parkeret to centimeter bag skallen. To centimeter skiller hende og det helvede, vi har lavet.

 

fra Sort/Hvid+ (Gyldendal, 2012)

Inspiration

For Janus Kodal betegner hver digtsamling et livskapitel med fascinationer og nyorienteringer. Musik, teater og litteratur har stor betydning for forfatteren og digteriske forbilleder som Walt Whitman, Charles Baudelaire, Stephane Mallarme, Sophus Claussen, Ole Sarvig, John Ashbery og Heiner Müller kan spores i teksterne.  

Se også