Jacob Weinreich

Jeg er født i april 1972.

Opvokset i Århus-forstaden Hasle. Brugte det meste af min barndom/ungdom på at spille fodbold og lave blodige amatørfilm. Sproglig student fra Århus Statsgymnasium, 1991.

Efter længere rejser/ophold i USA, Israel og Mellemamerika og et ophold på Den Europæiske Filmhøjskoles allerførste hold i 1993 begyndte jeg i 1995 at studere Dansk og Filmkundskab på Århus Universitet. Studiet blev afsluttet i 2001 med et speciale om Henrik Stangerup.

Jeg debuterede i april 2001 på Tiderne Skifter med romanen "Ringside". Samme år kom jeg ind på Den Danske Filmskolens manuskriptlinje og flyttede derfor til København, hvor jeg stadig bor. Siden er det blevet til romanerne "Anfield Road" og "Mellemlandinger" på Tiderne Skifter, børne/ungdomsserien "Monsterjægerne" på Borgen (der udkommer 10 bind i alt), børne/ungdomsbogen "De fortabte sjæles ø" på Sesam (bogen er bygget over et filmmanuskript af Nikolaj Arcel og Rasmus Heisterberg) og bogen "Det blev en far" (Borgen).

Jeg har også skrevet novellefilm. Jeg var bl.a. Robert-nomineret i 2006 for manuskriptet til ungdomsfilmen "Koma", instrueret af Kasper Bisgaard.

Familie: Mor, far, 2 brødre, kæreste, hund og 2 børn.

Biografien er udarbejdet af Jacob Weinreich
Portrættet redigeres af Århus Kommunes Biblioteker

Foto: Privat

Debut: 
2001
Land: 
Danmark
Links
Bøger
Inspiration

Bred smag: John Fante, Benn Q. Holm, Hemingway, James Ellroy, Bent Vinn Nielsen, James Crumley, Henrik Stangerup, Hjalmar Söderberg, Will Eisner, Edgar Allan Poe, Tolkien, Truman Capote, Hugo Pratt, Liverpools danske fanklubs medlemsblad, alt om AGF, Stephen King, Raymond Chandler, Nick Hornby, Charlie Christensen, Agnar Mykle, Richard Ford, J.D. Salinger (har uden trivl glemt en del). Ser også en masse film og lytter til Neil Young.