Frode Z. Olsen

Frode Z. Olsen er født den 3. marts 1950 i København. Han blev ansat som ordensbetjent i 1975. I 1980 blev han kriminalbetjent og har siden arbejdet med alle former for forbrydelser inklusive organiseret kriminalitet og krigsforbrydelser. I 2000 blev han udnævnt til kriminalinspektør. Siden 1990 har han sammenlagt i mere end 7 år siden 1990 gjort tjeneste i udlandet som politiattaché eller politirådgiver, bl.a. i på Balkan, i Holland og Irak og senest Beijing, hvor han fortsat arbejder som forbindelsesofficer for politiet i de nordiske lande. Gennem årene er det også blevet til mange essays og artikler til danske aviser og tidsskrifter. Den første af hans fire romaner udkom i 2000.

Debut: 
2000
Land: 
Danmark
Bøger
 • Bog: "København - Bagdad" af Frode Z. Olsen

  Bogens forside

  Krimi.

  Forfatter: 
  Frode Z. Olsen
  Udgivet: 
  2010
  Forlag: 
  Ries
  Sidetal: 
  317
  Lån bogen - Køb bogen
 • Bog: "Når dragen løfter hovedet" af Frode Z. Olsen

  Bogens forside

  I slutningen af 2005 rejser kriminalinspektør Arne Bellman til Beijing for at opklare 3 mord, som har forbindelser til en ung kinesisk lægestuderende, der i al hast har forladt Danmark, fordi et ba

  Forfatter: 
  Frode Z. Olsen
  Udgivet: 
  2012
  Forlag: 
  Ries
  Sidetal: 
  327
  Lån bogen - Køb bogen
 • Bog: "Den dag sneen kom" af Frode Z. Olsen

  Bogens forside

  Krimi, hvor Arne Bellmann fra Station 2 skal hjælpe en britisk kollega, der leder efter den forsvundne søn til en konservativ engelsk politiker

  Forfatter: 
  Frode Z. Olsen
  Udgivet: 
  2007
  Forlag: 
  Charlottenlund : Ries
  Sidetal: 
  405
  Lån bogen - Køb bogen
 • Bog: "Hunde spiser kød, heste spiser græs" af Frode Z. Olsen

  Bogens forside

  Om livet på en københavnsk politistation i 1970'erne, hvor et nyt hold politibetjente fra politiskolen skal ud i det virkelige liv og forsøge at klare de mange afvekslende opgaver

  Forfatter: 
  Frode Z. Olsen
  Udgivet: 
  2002
  Forlag: 
  Forum
  Sidetal: 
  166
  Lån bogen - Køb bogen
 • Bog: "I skyggen af den tredje mand" af Frode Z. Olsen

  Bogens forside

  Den engelske politimand Martin Davies er udstationeret i Wien, da en yngre engelsk kvinde bliver pågrebet i lufthavnen med et kilo kokain.

  Forfatter: 
  Frode Z. Olsen
  Udgivet: 
  2001
  Forlag: 
  Forum
  Sidetal: 
  284
  Lån bogen - Køb bogen
Læs forfatteren

KØBENHAVN BAGDAD
Forlaget Ries 2010.

I februar 2005 kommer tre amerikanere og en iraker fra Bagdad til København. Kort efter finder politiet en irakisk mand i en baggård tæt ved søerne; tilsyneladende er han faldet ned fra en altan på femte sal. Da en pyroman samtidigt huserer og en kvinde forsøges voldtaget har Hans Christian Lynge Olsen, Trine Beck og Arne Bellmann fra politistationen i Store Kongensgade hænderne fulde. Er det omstændighederne ved irakerens fald fra altanen, der tvinger Arne Bellmann til at tage på en usædvanlig tur til Bagdad på et tidspunkt, da volden i byen er på sit højeste, eller har han også sine egne grunde. Ikke så få broer må krydses, og Bellmann er ikke den eneste til at gøre det.

Uddrag (fra kapitel 1)

Først ved andet forsøg blussede svovlet på tændstikken og sendte lys hen over de sitrende fingre, op i det anspændte ansigt. Da svovlet var brændt væk, blev flammen sat til avisdyngen. Hånden løftede op i avissiderne, så nogle af dem kom til at læne sig op ad trappen. Et flaksende lys bredte sig i et par vandfyldte øjne. Da røgen blev for tæt, forsvandt skikkelsen og lod døren til bagtrappen stå åben.
   Jeg vågnede med dunkende hjerte og slog dynen til side. Et øjeblik forsøgte jeg at fastholde drømmen for at genkalde mig ansigtet. Det var selvfølgelig umuligt og idiotisk.
   Fie trak vejret tungt i sengen ved siden af mig. Hun plejede ellers nok at vågne ved den mindste forstyrrelse. Siden i forgårs havde hun været halvsløj. Inden hun gik seng, drak hun en hel kande kamillete oven på et par hovedpinepiller. Tilsyneladende havde det virket.
   Uret på sengebordet viste kvart over fem. Jeg stod op og traskede ud i køkkenet og gik i gang med kaffen. Det nyttede ikke at prøve at falde i søvn igen.
   I går lå det fjerde brev fra ”Rosemarys Baby” blandt posten til stationen. Vi er næsten altid bagud på point fra begyndelsen. Jeg tør ikke gætte på, hvor mange fingre den hvide konvolut uden afsender har været igennem, før den lå i mit rum i dueslaget.
   Seneste brand var natten mellem fredag og lørdag. Hver gang er det gået ud over den samme ejendom på Strandboulevarden. Hidtil har skralderummet i gården holdt for. Tredje gang brændte en pæn del af den ene væg halvt væk, før nogen opdagede ilden og ringede efter brandvæsenet. Så var det åbenbart ikke længere udfordrende nok. Måske har brandstiftere også behov for at avancere.
   Ved at gå ind på køkkentrappen har ”Rosemarys Baby” overskredet grænsen for, hvad der med god vilje kan betragtes som drengestreger.
   Arne Bellmann spurgte mig i går, hvor tæt jeg var på at slog en klo i brandstifteren.
   ”En flaske snaps på, at den skriveliderlige er på pinden inden månedens udgang!” svarede jeg uden at have den mindste skygge af en mistanke. Hvis jeg tæller weekenderne og dagen i dag med, har jeg tretten dage tilbage. Ikke det bedste udgangspunkt. Værre er det, at jeg så er løbet helt og aldeles tør for dage. Fra første marts 2005 er jeg forhenværende kriminalassistent.

Se også

 • Artikel: Cafe samtale

  Frode Z. Olsens har været ansat i politiet siden 1975 og arbejder i dag som forbindelsesofficer. Han debutterede som forfatter i 2000 og interviewes her af sit alter ego.