Claus Handberg Christensen

Født: 1970.
Debut: 320 pund.

Claus Handberg Christensen er født i Viborg i 1970. I 1992 flyttede han til København, hvor han  bor i dag sammen med Kamilla Hega Holst, og deres børn Metilie og Max. Han har en 10. klasses eksamen fra Fjordvang efterskole, og har deltaget i diverse kurser på højskoler og daghøjskoler. Han begyndte at skrive i 1996 og debuterede med digtsamlingen ”320 Pund” på forlaget Gyldendal i 2001. Udover at være digter har han i mange år også arbejdet som billedkunstner, og har udstillet i både ind og udland. Desuden er han tilknyttet Ultralyd, Danmarks Radio – P1, som program-tilrettelægger.     

Biografien er udarbejdet af Claus Handberg Christensen
Portrættet redigeres af Jesper Handberg Christensen, Viborg Centralbibliotek
Foto: Jesper Handberg Christensen

Debut: 
2001
Land: 
Danmark
Links
Bøger
Læs forfatteren

Det begyndte da det ikke længere var
muligt at fabrikere de billeder
verden kræver
Mørket ringer midt om natten
minder en om den gamle aftale
Alle rum er i familie
men der er så meget jeg ikke skal røre igen
Det sidder i hænderne som et tidsbrev

Inspiration

Inspiration er et mærkeligt, tåget begreb. Jeg mener, der er mange kunstnere der har haft stor betydning for mig; men det er nærmere indflydelseskilder.
Inspiration kommer alle og ingen steder fra: samtaler, fjernsynet, grønthandleren, drømme, tømmermænd, spadsereture, eksistentiel splid… You name it!
Af de mange der har haft indflydelse på mig, vil jeg nøjes med at nævne nogle få i eet væld: Beach Boys, Per Højholt, Gustave Flaubert, Marcel Duchamp, Ludwig Wittgenstein, Inger Christensen, Walter Benjamin, John Ashbery, Andy Warhol, Charles Bukowski, Pia Juul, Velvet Underground,  Henrik Have, Ann Carson, William Eggleston, Sophie Calle, Charles Baudelaire, Peter Seeberg, Radiohead, Robert Walser, Muhammed Ali, Tua Forsström, Lars Von Trier, Pentti Saarikoski, Roland Barthes, Gustav Mahler, Peter Laugesen, Bob Dylan, Jørgen Leth og så videre og så videre…