Cecilie Eken

Jeg er født d. 16. februar 1970 på Frederiksberg. Min barndom tilbragte jeg i Holte, en forstad til København, hvor jeg drønede rundt og slog hul på knæene og legede hest, når jeg ikke lige underholdt mig selv og mine to små søstre med endeløse og eventyrlige historier.
Da jeg var otte år, satte en lærer mig i gang med at skrive små rim, og det blev indledningen til min forfatterkarriere. Som 11-årig flyttede jeg med min mor og mine søstre ind til byen og blev teenager og fik bøjlen af tænderne og permanentet håret. Men jeg fortsatte med at skrive historier, indtil jeg blev mere optaget af drenge og fester og af at blive voksen. Det skete vist i gymnasiet engang.
Senere kom jeg på Handelshøjskolen, hvor jeg læste sprog og økonomi og forestillede mig, at jeg med tiden skulle være journalist. Efter to års studier følte jeg mig dog så fejlplaceret, at jeg kom i gang med at skrive igen. På min 23-års fødselsdag indleverede jeg så manuskriptet til Troldmandens Søn, og efter 14 dage sendte Gyldendal mig et brev stilet til "forfatter Cecilie Eken".
Og så er jeg ellers fortsat. Mine historier har indtil nu altid haft et element af eventyr i sig: mit udgangspunkt kan være nok så realistisk, men før eller siden dukker det magiske og fantastiske op. Måske fordi genren giver mig mulighed for at sætte ord på nogle af de store spørgsmål her i livet: det gode og det onde, døden, kærligheden, sorgen, angsten og den slags.
For mig er det en drøm, der er gået i opfyldelse: jeg oplever det som et kæmpe privilegium at få lov til at fortælle mine egne historier og komme ud møde mine egne rigtig levende læsere ­ både børnene og de voksne.

Biografien er udarbejdet af forfatteren
Oprindelig publiceret ForfatterNet Århus - 13. juli 2000  

Debut: 
1983
Land: 
Danmark
Links
Bøger
Inspiration

Jeg har mange slags yndlingslæsning. Alle former for myter, eventyr, mytologier. Historiebøger ­ altid meget inspirerende.
Af "rigtig" litteratur holder jeg meget af 1800-tallets (romantiske) englændere: Charles Dickens, Brontë-søstrene, Jane Austen, Wilkie Collins, Edgar Allan Poe (han var nu amerikaner). Fra 1900-tallet: især Lawrence Durell: Alexandria-kvartetten, den genlæser jeg med passende mellemrum. Og så Karen Blixen, den gamle storyteller. Inger Christensens poesi må også nævnes.
Af forfattere inden for mit eget felt kan jeg nævne: J.R.R. Tolkien (selvfølgelig), Ursula K. le Guin (trilogien om Jordhavet), C.S. Lewis, Lloyd Alexander, Philip Pullmann, Knud Holten. Meredith Ann Pierce er også god.