Cæcilie Lassen

Født 1971 i København. Har rejst i Spanien og Mellemamerika (Nicaragua og El Salvador). Spanskstudier ved Københavns Universitet fra 1993.
Har i forbindelse med research til romanen "Væk er ingen steder"opholdt sig i Irland og Nordirland, bl.a. som deltager i en arbejdslejr arrangeret af en lokal fredsgruppe.
I forbindelse med romanen "Trio" ophold i Moskva med besøg på byens Cirkusskole og interviews med færdiguddannede artister, elever og lærere.
Har undervist på skrivekurser, foruden almindelig foredragsvirksomhed på biblioteker, højskoler og lign. Deltog i Børnebogskaravanen under Kulturby 96, hvor flere skoleklasser skrev vandrehistorie med inspiration og praktisk assistance fra forfattere.
Medlem af bestyrelsen i dansk PEN fra 2000.

Biografien er udarbejdet af forfatteren
Portrættet redigeres af

, Århus Kommunes Bbiblioteker
Oprindelig publiceret ForfatterNet Århus - 13. april 2000

Foto: Jo Selsing
 

Debut: 
1987
Land: 
Danmark
Links
Bøger
Inspiration

Bøger er som venner - man holder af dem af forskellige grunde, netop fordi de er forskellige og ikke til at sammenligne.
Jeg har haft en fantastisk læseoplevelse med romanen "Den gule regn" af Julio Llamazares. Det er en gennemført langsom bog i et sprog så poetisk, at der næsten er tale om et roman-digt. Alene det at turde skrive en roman om en gammel mand, der sidder alene tilbage med sin hund i en forladt landsby fortjener respekt i disse action-tider.
Action er der vel ellers nok af i irske Eoin McNamee ´s "Opstandelse", men forfatteren har det stærkt lyriske præg til fælles med Llamazares - og det må jeg jo godt kunne lide, siden jeg også har nydt denne barske og næsten mytiske skildring fra Belfast.
Senest har Christian Jungersens roman "Krat" ligget på mit natbord - og givet mig søvnløse nætter. Så den kan jeg kun anbefale, hvis man ikke skal alt for tidligt op...