Annegret Friedrichsen

– født 1961 nær Flensborg. Bosat i København.

Udgivelser
I 2012 udkom Porcelænskvinden, min skønlitterære debutbog for voksne.
Jeg har desuden skrevet en række faglitterære artikler og udgivet og bidraget til antologier om litteratur, f.eks. Engleskrift – om englen i litteraturen (2006). Herudover har jeg bl.a. oversat litteratur fra tysk til dansk. Min første børnebog udkom i 2005, og siden er flere af mine højtlæsningsbøger for børn blevet udgivet – alle illustreret af talentfulde tegnere.

Baggrund
Jeg er født og opvokset i det flersprogede dansk-tyske grænseland. Jeg tog studentereksamen fra det danske privatgymnasium Duborg-Skolen i Flensborg og flyttede efter et sabbatår til Frederiksberg for at læse litteraturvidenskab på Københavns Universitet. Samme sted afsluttede jeg nogle år senere mine litteraturstudier med en magistergrad og blev efterfølgende ansat på Danmarks Lærerhøjskole, det senere Danmarks Pædagogiske Universitet. Her underviste jeg i tysk litteratur i omkring et årti og skrev bl.a. en ph.d.-afhandling om lyrik i undervisningen.  Siden 2002 har jeg arbejdet som forskningsbibliotekar i litteratur og sprog på AU Library, Campus Emdrup (Danmarks Pædagogiske Bibliotek på DPU).
Jeg bor med min mand og søn i København.

Inspiration
At læse og skrive, at nyde kvalitetslitteratur og værdsætte gode bøger har altid fyldt meget i mit liv, såvel privat som professionelt. Jeg er lystlæser og bogsamler, natur- og kunstelsker. Jeg forundres over kattes elegance og kirsebærtræer i blomst, over verden og dens genspejlinger i det menneskelige sind. Barndommen er en uudtømmelig inspirationskilde for mig. Mange års læsning har ført mig vidt omkring, og yndlingsværkerne er mange. Jeg har en forkærlighed for poetisk sprog, hvis rytme og tone beriger betydningen. Det gælder, når jeg læser – og når jeg skriver. Jeg er fascineret af det litterære sprogs rejse ud i en mellemsfære mellem realitet og fantasi, hvor usædvanlige hændelser og figurer bryder ind i personernes verden og får vanlige perceptionsformer til at krakelere.

Medlem af Dansk Forfatterforening fra 2007.

Annegret Friedrichsens hjemmeside: www.annegretfriedrichsen.dk

Læs mere om forfatteren på: www.wikipedia.dk, www.boernelitteratur.dk, www.litteraturpriser.dk,

www.forfatterportalen.dk, www.bibliografi.dk, www.fortaellingen.dk

Portræt skrevet af forfatteren, maj 2013.

Bøger