16 jun.14

Blog

Den store ensomhed

Kommentarer

3 kommentarer
ons, 18/06/2014 - 09:25

Så umådeligt sandt, hvad du formulerer om bøgernes evne til at holde den store ensomhed  væk.
Også jeg kender denne fra barnsben, men læsningen åbnede på flere måde ens eget univers og ledte tankerne bort fra den personlige sorg og smerte . Bøgerne åbnede døren til andre verdener , andre livsformer , måder at tænke på, men også til  mennesker, børn, voksne med samme oplevelse af udstødthed, ensomhed,  savn ( nogle materielle, nogle psykiske) og  ledte tankerne væk fra egen navle i retningen af en forståelse og empati.
Og bortset derfra til  forståelse af  såvel noget fælles og almenmenneskeligt som det kulturafhængige og specielle, og interessante.
Dagligstuen kunne være trang, men ens univers blev stort i læsningen. Også bagefter  flyttede ens forståelse sig derved.
Fint afsnit du trak ud.

Venligste hilsener
fra Lene Bodekær Herler 

tir, 17/06/2014 - 23:27

Smukt skrevet. Ensomhed er både ufatteligt skræmmende og enormt tilfredsstillende. Uden ensomhed ville der ikke være plads til at tænke, til at vokse, til at elske sig selv og derved andre... Men jo, til tider falder man i knæ over den også.
Stort knus til dog og din veninde.

tir, 17/06/2014 - 22:50

Hvor er det dog en smuk og poetisk beskrivelse af det sorte hul i sjælen. Det er derfor, bøger drager. Man er således ikke alene om ensomheden. 

Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer