17 jan.10

Blog

BRAND

Kommentarer

2 kommentarer
AfTina Karina Mortensen
tor, 21/01/2010 - 11:40

Tak Pia for dit både kloge og smukke blogindlæg :-)
Ikke blot forfattere og andre berømtheder men også læserne har travlt med at "brande" sig i disse tider.
"Alle" vil læse de samme bøger for at kunne snakke med om det "alle" taler om ligenu. Hvis man ikke "følger med" og har læst de seneste 7 Stig Larsson bøger (ja undskyld - overdrivelse fremmer ....) og andre overeksponerede bøger, kan man nærmest ikke tale med før man måske halser efter næste måneds bestseller. På biblioteket hvor jeg arbejder, møder jeg af og til lånere som er irriterede over at skulle vente et par måneder på efterspurgte bøger. Når jeg forsøger at give dem gode bøger som var populære og efterspurgte sidste år, er de ikke interesserede - bare fordi bøgerne ikke er nye mere. Det er som om det nogle gange er vigtigere at læse det samme som alle andre læser end at få en god litterær oplevelse. Jeg læste den anden dag en artikel i avisen om at vi brander os med fødevarer i indkøbskurven. Mon ikke vi også brander os med de bøger ,vi kan tale med om, og som står i vores bogreol?
Jeg forstår godt din manglende lyst til at stille op til hvad som helst. Det er ikke et mål i sig selv at komme i tv, selvom det måske både giver højerere salgstal og en smuk make-up :-) Det gælder læserne, forfattere, politikere - ja alle, at man må have ret til at sige fra over for medieræs, smarte samtaler og hurtige meninger. Litteratur kræver ro til nærvær og fordybelse.
Hilsen Tina

AfBritta Helbek
fre, 22/01/2010 - 17:57

Som svar til af Tina Karina Mo…

Hvor er det befriende at læse jeres indlæg. Pia og Tina. Ja, ikke fordi det er særlig godt at det er sådan det er men fordi, det var lige før jeg begyndte at føle mig noget unormal, fordi jeg gang på gang må bryde sammen og tilstå ikke at være med på halsevognen. Ikke at være spurtet afsted efter det mest hotte lige nu. Men jeg kan altså ikke. for det er jo ikke til at komme til for al den støj. Så længe alle taler i munden på hinanden om at DEN har jeg også læst. Så længe pressen lægger så hysterisk frem, så kan jeg simpelthen ikke læse noget af det. Der går altid en rum tid inden jeg er klar. Jeg nødt til at vente. Til der igen bliver ro og jeg kan høre mig selv når jeg skal vælge hvilken jeg gerne vil læse netop nu.
Denne zappen rundt. Både hos læserne og i pressen er ret så anstrengende. Jeg får sådan en lyst til at råbe når det atter blinker og bimler i medierne: Så ti´dog stille. Det værste er dog næsten at det ikke altid virker som om man er helt klar over, hvad det er man har læst. Når jeg sådan forsigtigt spørger ind.
Det er også anstrengende som nyudsprungen forfatter at høre på. Så det var dejligt at læse dit indlæg Pia. Det vil jeg tage til mig. Lige som jeg vil vedblive at holde på min ret til kun at læse i det tempo og med de valg jeg befinder mig godt med.
Hilsen Britta

Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer