29 nov.13

Blog

Anmeldelse: Tid til bøger

Kommentarer

6 kommentarer
AfAnne-Lise Krogh Andersen
ons, 04/12/2013 - 14:00

Jeg ville elske hvis der var et bogprogram om bogen. Altså; ikke om indholdet, alene, eller om forfatteren - men et bogprogram der ikke gav mening hvis det ikke var med billeder. 

Et program hvor man snakker skrifttypevalg. Hvor man snakker om bøgers vægt og format og illustrationer.

Men også et program hvor man debatterer læsning. Hvordan finder man tiden? Behøver man læse bøger for at være læser? Hvorfor læser man romaner? Hvorfor vælger man trykte bøger frem for e-bøger - eller omvendt? Kan man illustrere forskellen på en trykt fagbog og en e-bog i radioen? Kan man fremvise bøgers størrelse i radioen? 

At tænke sig; en af mine yndlingsbøger som barn var Jacques Cousteau's Den Tavse Verden. En stor, smuk bog med gudesmukke farvebilleder af verden under havets overflade. Kunne man yde sådan en bog retfærdighed uden billeder?

AfLotte Garbers
ons, 04/12/2013 - 18:28

Som svar til af Anne-Lise

superfed ide at have en udsendelse om bøger som medie. Den smider jeg videre, tror jeg. Det er allerede begyndt at forandre sig, for flere udgivelser giver den lidt mere gas ift. tryk, farve, kvalitet, fordi lige om lidt er det at købe en printbog noget særligt. Vi vil have noget lækkert. Det kan vi da godt dyrke på skærmen!

AfMorten Juhl-Johansen Zölde-Fejér
tir, 03/12/2013 - 13:47

Det virkede en anelse blodfattigt på mig - men for mig er TV også lidt svært; jeg foretrækker helt klart lyd. Radio kan jeg ikke forholde mig til - at skulle sætte mig ned på et bestemt tidspunkt for at lytte - men når man kan downloade podcasts og lytte til dem, så er det rigtigt fint. Jeg lytter til næsten alle P1s litterære programmer. Jeg kommer en del rundt, og mine programmer følger mig med rundt til indkøb, på vej til og fra arbejde, under madlavningen og så videre.

AfLotte Garbers
tir, 03/12/2013 - 14:56

Som svar til af mjjzf

Jeg er helt enig. Og måske er litteratur bedst i radioen - f.eks. når de læser tekstprøver op i Skønlitteratur på P1. Så kan man få lov at glide hen i ordene. Hører du andre litteære programmer end fra P1?

Selv hører jeg en del lydbøger. De bøger, hvor jeg ikke skal tage noter eller bruge pegefingeren for at være med. Elsker det! 

AfLotte Garbers
man, 02/12/2013 - 10:30

Jeg synes ordet nuttet er meget dækkende, i hvert fald ikke farligt, men det gør måske heller ikke noget? Kan ikke rigtig se, at vi bliver talt ned til. Vi bliver bare ikke udfordret nok, og det er kedeligt.

Afgrete jørgensen
fre, 29/11/2013 - 19:50

Tid til bøger....

.....var et sødt og nuttet program, hvor ingen kom til skade, ingen blev udfordret, intet blev sat på spidsen.

Værtinden sød og charmerende og omgivelserne trygge og rolige. Her sidder vi på en træstub, her i haven, her på en sten. Her går vi i fine gummistøvler og her gør vi holdt og her ser vi ud over landskabet. Altsammen så beroligende, at man skammer sig over at føle sig lidt sukkerstrøet.

Er det et sådan bogprogram jeg ønsker mig? Blev jeg klogere? Opdagede jeg nye bøger? Blev min læselyst styrket? Blev jeg mere debatlysten? Fødtes der nye spørgsmål? Faldt jeg for konceptet med den havenussende værtinde og den ankommende forfatter? Kunne jeg mon finde det en anelse pinagtigt? Fik jeg lidt ondt af forfatterne? Har jeg svært ved at forstå DR´s tanker om læsere? Føler jeg at der tales ned til mig?

 

 

Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer