01 sep.15

Blog

Hvor er den nye danske litteratur om flygtningesituationen? Den er på vej!

Kommentarer

5 kommentarer
AfLars Ulrik Thomsen
søn, 06/09/2015 - 13:35

I forlængelse af det initiativ der kom fra Dansk forfatterforening, Dansk Flygtningehjælp og Tiderne Skifter vil jeg foreslå, at litteratursidens redaktion fokuserer på fred og mellemfolkeligt samarbejde som et tema.

Jeg synes det er dybt beklageligt, at Danmark ikke længere lever op til international konventioner og at vi ikke længere har råd til u-landsbistand.

Redaktionen kan ved at rette fokus mod fred, mellemfolkeligt samarbejde og flygtningespørgsmålet, være med til at fremme en anstændig optræden over for mennesker I den yderste nød.

AfLars Ulrik Thomsen
man, 07/09/2015 - 15:53

Som svar til af Barbara Rughol… (ikke efterprøvet)

Tak for din kommentar Barbara. Det er en meget fin liste over flygtningelitteratur som findes på www.litteratursiden.dk/lister/flygtninge-0.
Den må kunne indgå, hvis redaktionen beslutter sig for at tage emnet op i en lidt bredere sammenhæng.

tir, 01/09/2015 - 12:15

Der findes faktisk allerede mindst eet værk, som umiskendeligt ligner den tragedie som udspiller sig netop nu. Niels E. Nielsens "Kains arv" fra 1979 omhandler den militarisering der nu er begyndt i Europa. Han burde næsten betænkes posthumt med en genudgivelse.

AfLars Ulrik Thomsen
tir, 01/09/2015 - 11:46

En stor buket roser til Dansk Forfatterforening, Dansk Flygtningehjælp og forlaget Tiderne Skifter for initiativet med at udskrive en romankonkurrence.
Det vil være med til at rejse diskussionen om vores udenrigspolitik er i overensstemmelse med FN´s konventioner og FN´s charter.
Danmark er ikke noget stort land, men vi bliver alligevel holdt øje med ude i den store verden. Derfor har det betydning, hvad vi melder ud omkring vores flygtningepolitik og vores deltagelse i FN´s arbejde.

Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer