Tag mig, læs mig – og skriv HER, hvordan bogen har bevæget dig

Oprettet: 12.06.2013 - 11:56

Har du været en af de heldige, der har fundet en bog med det lille mærke ’Tag mig, læs mig’, og brænder du nu efter at dele din oplevelse af bogen med andre læsere? Så er det under denne artikel, du kan skrive om din bogs bevægelse. 

Fra Esbjerg til Bornholm og Skagen. Hen over sommeren er bøger begyndt at bevæge sig fra læser til læser. Og det gør de, fordi Litteratursiden sammen med biblioteker i det ganske land har sat gang i fænomenet bookcrossing for at give et ekstra skub til læselysten og det fællesskab, som opstår, når vi deler vores tanker om bøger med andre.

Biblioteker i hele landet har fundet guld frem fra gemmerne og har lagt gode bøger ud forskellige steder i byer, i parker, på bænke og caféer med en opfordring om at tage bogen med hjem, læse den og give den videre til en ny læser. Bogen skal altså ikke afleveres på biblioteket som normalt, men tanken er, at man skal give den gode læseoplevelse videre til en ny læser ved selv at lægge bogen et nyt sted i sommerlandet -  og frem for alt at dele sin oplevelse af bogen med andre læsere her på Litteratursiden. For det er netop, når vi deler vores læseoplevelser med andre, at bøgerne for alvor bliver levende og vi får sat gang i refleksioner og tanker, der kan rykke og bevæge os som mennesker.

Sådan gør du
Hvis du har fundet en af de mange bøger, så skriv herunder, hvor du har fundet bogen, hvad du synes om den, og hvordan den har bevæget dig. Fortæl også gerne, hvor i landet du har lagt den, så en ny læser kan få glæde af den.

For at kunne skrive et indlæg, skal du først oprette en konto og logge ind. Med en konto på Litteratursiden kan du altid skrive anmeldelser, blogindlæg, deltage i læseklubber mm. Du kan også vælge at logge ind med dit Facebook login.

Vi glæder os til at høre din historie.

Og til alle jer, der ikke har været så heldige at finde en af de vandrende bøger endnu, er der kun at sige: De er derude og venter på dig. Så af sted med dig!

En række af de vandrende bøger er sat i bevægelse fra Folkemødet på Bornholm. Disse bøger er sponsoreret af hhv. Gyldendal, Lindhardt & Ringhof, C & K, Samleren & Tiderne Skifter.
Læs mere om Litteratursidens deltagelse i Folkemødet på Bornholm  

Læs mere om Litteratursidens tanker bag initiativet

 

BilagStørrelse
Klistermaerke2.pdf249.34 kB
3.333335
Din bedømmelse: Ingen Gennemsnit: 3.3 (3 bedømmelser)

Tilføj kommentar

Deltag i debatten.

 • Gitte Damsgaard...

  lør, 09/07/2016 - 17:41

  Jeg fandt bogen Hvis Bare af Annemarie Løn på Skagen visefestival på museet i kappelborg. Jeg tog den med til sommerhus i Blokhus. Den var super spændende. Sendes herefter med min søn til Herning på restaurant flammen.

 • Annette Buhl

  fre, 13/12/2013 - 11:21

  Jeg fandt Dagstelegrafen af Klaus Rifbjerg på Buddinge station. Nu har jeg endelig fået den læst, og anmeldt. I eftermiddag sender jeg den ud i verden med A toget. 

 • Michael Linde Larsen

  man, 28/10/2013 - 11:24

  Så er der nyt fra bogen "Blodig genvej" af Julie Hastrup.

  Den er først blevet læst af to familier i Hvidovre, som begge har haft glæde af den. Nu bliver den snart lagt frem på Hvidovre sygehus. Ikke fordi bogen har det skidt, men fordi der så er endnu flere som kan få glæde af den:-)

  Dejligt at bøgerne som blev lagt frem rundt om i landet i sommers, stadigvæk er i live og cirkulerer blandt læsere.

 • Michael Linde Larsen

  fre, 09/08/2013 - 14:40

  "Det syvende barn" er blevet fundet på apoteket i Nordfyns kommune.

  Hvor er det fedt, at se alle de bøger som I skriver om her på siden. Dejligt at bogoverraskelser kan give gode læseoplevelser.

 • pip

  tor, 08/08/2013 - 23:00

  Bombaygryde af Jens Blendstrup fandt jeg i motionscentret i Ullerslev. Bombaygryde er vist noget soldatermad og bogen handler om Leif, som springer soldat. Leif er bestemt på en indre rejse, men jeg er i tvivl om, om han flytter sig nogen steder hen... Men sproget er letlæst og lidt finurligt og jeg kunne godt finde på at læse denne forfatter igen.

  Bogen flytter sig nu til kantinen hos DSB i Høje Tåstrup.

 • soerensen.kim

  tor, 08/08/2013 - 09:10

  Elleve

  Af Arne Dahl.

  Fundet hos lægerne i Måløv og læst på ferie på Bali. Lagt på Hotel Jayakarta Legian, Bali

 • Michael Linde Larsen

  tir, 06/08/2013 - 12:41

  På litteratursidens mail har vi modtaget nedenstående:

  Tog en udlagt bog på Aalborg Banegård...Sara Blædel's Dødsenglen....kan virkelig anbefales....udlagt igen på Dronninglund Busterminal....hilsen Finn

 • Edith

  tir, 06/08/2013 - 11:19

  MÆRKEDAGE

  af Jens Smærupn Sørensen

   

  Jeg fandt bogen hos Høkeren i Kerteminde, og tog den med hjem for at læse den, da jeg syntes det er en sjov måde at få en bog, som jeg nok normalt ikke ville låne og læse

  Jeg har nu læst den og synes den er udmærket, men nok ikke lige  det jeg normalt går efter.

  En anderledes måde at læse en forfatter, som jeg aldrig har læst før.

  Jeg vil nu gå ud og lægge den et andet sted i Kerteminde, og håbe på at en anden vil finde den.

   

   

   

 • Pia Juhl Jessen

  man, 05/08/2013 - 22:20

  Jeg fandt bogen 'Vinterlukket' af den norske forfatter Jørn Lier Horst. Den lå i en kasse med herresokker på tilbud hos Firmaet Hans Holm i Tinglev. Det var nok det sidste sted, jeg forventede at finde en bog på vej ud i verden.

  Jeg mente egentlig, at jeg var færdig med krimier, men blev faktisk positivt overrasket, og læste den på ganske kort tid. Kunne sagtens finde på at læse mere af Lier Horst.

  Bogen lægger jeg i Sønderborg Lufthavn, så den kan komme videre ud i verden.

  Rigtig god læselyst :)

 • Jettevin

  søn, 04/08/2013 - 16:38

  Jeg fandt Fyrmesteren af Camilla Lackberg. Bogen var utrolig spændende, og ikke spor forudsigelig. Man bliver meget overrasket ved bogens slutning. Bogen havde en anden spændende ting. Der er 2 historier i gang på 'en gang. Jeg har i dag lagt bogen ved et busstoppested tæt på MC Donalds i Randers. Synes det har været rigtig sjovt at finde en bog, og nu give den videre. Super god ide.

 • Miafihl

  tor, 01/08/2013 - 10:57

  Jeg fandt Kerstin Ekmanns "I Gøglerbrancen" i kantinen på mit arbejde: Albertslund Rådhus. Hvis jeg ikke havde fundet den, ville jeg ikke have læst en skønlitterær bog, men nu slugte jeg denne velskrevne og spændende bog om to kvinders liv. Den kan anbefales - både pga sproget, som er en fornøjelse - og for historien om de to kvinder, som lever i et afhængighedsforhold til hinanden samtidig med, at de har stor modvilje mod hinanden. Den bevægede mig på den måde, at den gav anledning til refleksioner over relationer, livsvalg og deres betydning og om, hvorvidt ærlighed altid er at foretrække og hvorfor.

  Jeg har endnu ikke lagt bogen et nyt sted - tænker at lægge den i Møntvaskeriet på Nordre fasanvej på Frederiksberg.

  mvh Mia

 • Tina Karina Mor...

  man, 29/07/2013 - 14:45

  Jeg fandt en bog: Dødens Skæmtebog af Reginald Hill

  På et af mine mange besøg i Nordkraft i Aalborg fandt jeg en bog liggende (alene) blandt en masse spændende informationsfoldere. Den var lidt tyk (bogen altså) og jeg tænkte ved mig selv, om jeg nu skulle tage den med mig.... Jeg valgte det naturligvis og fik den læst, ganske hurtigt.

  Bogen med titlen "Dødens Skæmtebog" er skrevet af Reginald Hill. Det er en krimi med de nok så kendte Dalziel og Pascoe fra TV.

  Jeg håber næste læser bliver lige så begejstret for sproget i bogen (trods en mængde trykfejl) for den er altså ganske underholdende.

  Gad vide, hvor bogen ender?

  Nu ligger den hos min frisør, Klip 31 på Færøgade i Aalborg.

 • Luna30

  man, 15/07/2013 - 15:41

  Små Solfugle i det fjerne!

   Jeg fik stukket bogen i hånden på Biblioteket Kulturværftet og bedt om at efterlade den i Øresundstoget – Bogen så dog så interessant ud, at jeg måtte læse den inden den skulle videre ud i landet.

  Det er den nu, jeg har efterladt den på Aarhus Hovedbanegård og er spændt på om den bliver ”anmeldt” her på siden.

  Syntes bogen gav et interessant indblik i landsbylivet i Niger-deltaget i Lagos, i en anden kultur og tankesæt – Bogen følger Blessing hvis liv bliver til en kamp om overlevelse, da hun sammen med sin mor og storebror flytter fra faren i byen og ud på landet til bedsteforældrene som lever uden for lands lov og ret – En god sommerbog!

   

 • erik.haagensen.1

  søn, 07/07/2013 - 14:11

  Fandt nævnte bog dagen efter en snak med bekendt om hvor svært det kan være at forstå kvinder. Morede mig godt over dette lille skrift, der skal læses gennem store maskuline solbriller.

  Sender bogen over Storebælt til en ven dér. Der er jo problemer med kvinder alle vegne....

 • Martin FJ

  søn, 07/07/2013 - 11:15

  Helt perfekt timing; jeg havde lige fået fjernet blindtarmen, og havde sådan set ikke andet at lave end at ligge og læse. Jeg fandt Robert Goddarts Danskeren. En ok bog, jeg har en fornemmelse af, at den måske havde været bedre på originalsproget, dvs. oversættelsen ikke var helt i top. Nå læst blev den, og bogen er nu blevet lagt på cafe Quedens i Ribe.

  God fornøjelse
  Martin

 • Susa2404

  fre, 12/07/2013 - 15:12

  Og på Quedens fandt jeg den. Dejlig feriebog - godt fortalt. Jeg lagde hos OK i Holsted, den var snuppet igen, inden jeg forlod cafeen. :-)
  Godt initiativ.
  Hilsen Sanne

 • Susa2404

  fre, 12/07/2013 - 15:12

  Og på Quedens fandt jeg den. Dejlig feriebog - godt fortalt. Jeg lagde hos OK i Holsted, den var snuppet igen, inden jeg forlod cafeen. :-)
  Godt initiativ.
  Hilsen Sanne

 • Karen Andersen

  fre, 12/07/2013 - 19:05

  Hej,det var mig som tog bogen, skal man ikke skrive nogle steder andet end her??? Hvor man fik den og hvor man afleverer den???

  Glæder mig til at få den læst..

   Hilsen Karen.

   

 • Tina Karina Mor...

  lør, 13/07/2013 - 00:58

  Hvor morsomt, at vi kan følge "Danskeren" fra Martin, som blev opereret for blindtarmsbetændelse, til Sannes café besøg og nu Karens fund af bogen på OK i Holsted.
  Og Karen, skriv bare her om, hvad du synes om bogen, og gerne hvor du ligger den igen, så andre kan gå på jagt efter den.
  Hvis du vil skrive en længere anmeldelse af bogen og hellere vil have den anbragt under anmeldelserne, er du naturligvis også meget velkommen til at gøre det. Klik så i "anbefal en bog" under "Opret indhold", men det ville være hyggeligt hvis du også skriver lidt her :-)
  Hilsen Tina
  Debatredaktør

   

 • Karen Andersen

  fre, 26/07/2013 - 21:57

  Jeg er kommet godt i gang med den, men har desværre ikke haft så meget tid til at læse den, men skal nok skrive lidt om den herinde når jeg er færdig.

  Hilsen Karen

 • Karen Andersen

  man, 14/10/2013 - 20:14

  Hej.

  Så blev jeg endelig færdig med den og har sendt den videre til Bygholm landbrugsskole i Horsens.

  Jeg blev egentlig meget imponeret af den, da jeg ikke havde de store forventninger til den. Troede egentlig ikke, at en historie om Zar familien, ville være noget for mig, men det skulle vise sig, at være ret spændende. Den var lidt svær at komme ind i, men da jeg først var kommet et stykke ind i bogen, blev den faktisk ret spændende og ligt svær at slippe igen. Jeg havde ikkenogen anelse om, at der var så meget tilkyttet til Danmark, som der var.

  Ønsker den næste læser af den god fornøjelse.

  Hilsen Karen Andersen

 • Sara B

  tor, 04/07/2013 - 13:38

  Fandt klassikeren "Fiskerne" på Godsbanen i Aarhus til Litteraturens Dag i lørdags. Har aldrig fået den læst og var vældig glad for den. Min mor snuppede den dog før jeg fik begyndt, men hun har til gengæld slugt den på ingen tid, så nu er det min næste sommerbog. Skønt initiativ! 

 • Michael Linde Larsen

  tor, 04/07/2013 - 16:08

  For et stykke tid siden var Fiskerne til debat på litteratursiden. Så hvis du og din mor vil have bredt læseroplevelsen ud ved at se, hvad andre har syntes om bogen, er muligheden der.

  Dejligt med alle de bøger som bliver fundet rundt om i sommerlandet:-)

 • Marlene E

  ons, 03/07/2013 - 00:32

  "Jordbær" af Klaus Rifbjerg blev fundet på Cafébiografen i Odense.

  Klaus er ikke min kop te, men jeg skal bestemt ud og ha' mig nogle flere røde, solfyldte, saftige, danske jordbær - Det skulle jo være så sundt.

  Bogen blev sendt videre på "trapperne" ned til åen i Munkemose, Odense.

  God rejse...

 • Tina Karina Mor...

  man, 01/07/2013 - 11:12

  Af Ida Timmermann. Publiceret 29/06/2013. Opdateret 29/06/2013.     

  En stabel bøger lå der, med de fine  og lokkende etiketter: Tag mig - læs mig. Jeg valgte en god, tyk én, med ovenstående titel. (Kvinden i hvidt , red.)

  Læste på bagsiden at det var den første egentlige kriminalroman fra 1860.

  Åh, åh. Den var ikke så let at sluge. Jeg tror det hedder en gotisk roman:Store følelser, ære og skam- sindstilstande som personerne vikler sig uhjælpeligt fast i og derved formår at gøre sig selv og deres nærmeste ulykkelige.

  Det hele skrækkeligt forskruet, lidelsesfuldt tappert og langtrukkent. De gode er smukke,ædle og rene de onde er ONDE!

  Jeg fik læst 170sider og skimmet resten. Nu lægges bogen på samsøfærgen, måske finder den en læser, der synes bedre om den

 • I Moritzen

  tor, 27/06/2013 - 10:14

  Spændende med bøger her og der og overalt. Og jeg fandt endelig en...men den kommer hurtigt videre.... Så fremfor bevægende læsning, så har jeg bevæget "Huset ved havet" fra et bord i et menighedshus til en bænk på busterminalen.
  Kort og godt, jeg skrålæste og indså, at jeg ikke var til amerikanske familiedramaer i generationer - muligvis er mit behov dækket for i år med Tigerhuset. Men for læsere med lystlæsning til drama, krimiaspekt og kærlighed, så er der bid om 10 minutter i Svendborg.

 • Anne Klara Bæhr

  tir, 25/06/2013 - 10:27

  Albertslund Bibliotek fordelte godt og vel 50 bøger rundt omkring i kommunen. Vi havde i forvejen taget kontakt til nogle af vore samarbejdspartnere, således at bøgerne kunne blive fordelt i hele kommunen - og for at sikre os, at de kke bare "døde" i et eller andet baglokale. Vi er meget spændte på at høre, hvordan det er gået for vore bøger! Vi er enige om, at det er et sjovt initiativ, der gerne må gentages en anden gang!

 • Lone Sørensen

  man, 24/06/2013 - 21:56

  Den lå ( sammen med flere andre), som en gave fra Gladsaxe bibliotekerne - Og den sætter helt sikkert nogle tanker i gang om ,hvordan vi lever livet -  Rigtig god , men måske mest en "tøse-bog" ? -Vurder selv.

  I morgen 25.6.13  ,vil jeg lægge den tilbage igen på bænken "nedenfor"  trappen til Buddinge station , så en anden læser kan få glæde af den.

 • Tina Karina Mor...

  man, 24/06/2013 - 15:44

  Denne fine Tag og læs mig anmeldelse har vi fået på mail. Den er nu kopieret ind her til glæde for os andre. Tak for den Gitte :-)
  Hilsen Tina

  "Jeg har nu læst Jonas T. Bengtssons bog "Et eventyr"
  Den er med i en tag mig læs mig kampagne så vidt jeg kan forstå.
  Jeg mødte bogen på Villa Fjordhøj i Skælskør. Jeg kan roligt sige at bogen gjorde et stort indtryk på mig, og det er også nok sådan, at jeg ikke ville have lånt den på biblioteket, da den er udenfor mit normale interessefelt.

  Jeg vil sende bogen ud i verden og håbe at andre vil blive glædeligt overraskede.
  Mange hilsner Gitte Lisbeth Lykkedrage"

 • AnjaPoulsen

  lør, 22/06/2013 - 08:32

  Jeg fandt bogen 'Du som er i himlen' i toget til Aarup på vestfyn. Den er ikke min kop te, men jeg læser den færdig, for der må jo være en mening med, at det er netop den bog, jeg skulle have da jeg lige havde klappet min sidst læste bog sammen. Jeg glæder mig til at give den videre :)

 • Tabita

  tor, 20/06/2013 - 13:42

  Sad på min stamcafe i går og fandt et par af de bøger der er på bookcrossing. Var dog ikke sikker på, at jeg måtte tage en af bøgerne med mig. Efter en snak med Ringsted bibliotek fandt jeg dog ud af, at det måtte jeg gerne.
  Er nu igang med den første bog. Spændende om jeg finder flere.
  Super at der med hånden er skrevet "med venlig hilsen" Ringsted Bibliotek - og så er der også et bogmærke med. Super ide'.

 • Marlene E

  ons, 19/06/2013 - 21:39

  Så stod man dér, i Café Biografens pulserende, skramlende, snakkende, skiftende miljø, og ens øjne fanges helt tilfældigt (måske) af en lille bog på avishylden. "TAG MIG", råber den. "Læs mig", lokker den. Jeg kigger mig omkring, men det er helt tydeligt, at det er mig, bogen henvender sig til. Jeg lusker hen og griber den. Tager den med mig, undersøger den og føler mig opfordret til at læse og sende videre.

  Hvor er det dog et helt FANTASTISK initiativ! Jeg er vild med det. Det er som at være med i en skattejagt, som at opdage magi midt i ens hverdag.

  Nu sætter jeg mig ned og læser og lader mig bevæge - og så sender jeg magien videre ud i verden, sætter skattejagten igang.

  (Er det muligt at få/hente sådan nogle "Tag mig, læs mig"-klistremærker? For jeg følte mig inspireret til at sende nogle af mine egne bøger på rejse)

   

 • Tina Brødsgaard...

  fre, 21/06/2013 - 10:45

  Hej Marlene og Mette

  Dejligt, at du, Marlene, lod dig lokke - og det var helt sikkert dig, bogen kaldte på. Og dejligt, at det også har givet dig inspiration til at dele dine egne bøger med andre læsere. For det er jo lige netop det, det hele handler om: At dele bøger og læseoplevelser med hinanden.

  Vi kan desværre ikke tilbyde klistermærker, men jeg synes helt sikkert, at idéen er god, så jeg har vedhæftet (under artiklen) en pdf.-fil med mærket, som I evt. kan printe og lægge ved jeres bøger. Og så kan det jo være, at andre lader sig inspirere til at gøre det samme :-)

  God fornøjelse med det. Og jeg glæder mig til at læse, hvordan den bog, du fandt, har bevæget dig.

 • Mette Thue

  fre, 21/06/2013 - 09:11

  Ja det kunne være sjovt, hvis læserne også sender rigtig gode, nye, flotte bøger på bookcrossing. Hvad med blå klistermærker til læserne? Så kunne man hente klistermærkerne på lokalbibliotekerne?

  Jeg synes godt om, at de orange klistermærker er bibliotekernes, og at det er tydeligt, at bookcrossingen udspringer af folkebibliotekernes formidling til læserne.

 • Marion Tirsgaard

  ons, 19/06/2013 - 17:45

  I Fredericia blev 10 cykelkurve i fredags beriget med en bog og en kildevand fra biblioteket, forsvarligt indpakket i en gennemsigtig plastikpose...
  Er spændt på om der stadig er nogle, der cykler rundt med en bog i kurven? Om alle bøger er ved at blive læst eller om de er sendt videre ud i verden?  

 • Bettina Schnege...

  tir, 18/06/2013 - 11:50

  Sidste år lukkede vi vores filialbibliotek, Nordmarken. Der var rigtig mange dejlige bøger, som vi ikke havde brug for mere. Jeg kunne ikke få det over mit hjerte at smide bøgerne ud, så de blev gemt - og heldigvis for det! Nu har de fået klistermærker på og er blevet lagt ud forskellige steder i Vallensbæk. Der er blevet lagt bøger i lægernes  og tandlægernes venteværelser, på skolens lærerværelse, ved busstoppestedet og togstationen... Jeg håber, de vil skabe glæde, hvor de kommer frem på deres vandring, og at jeg måske vil læse om det her på siden!

 • Mette Thue

  man, 17/06/2013 - 16:11

  Et lille tip: En venlig mand har afleveret en bookcrossing-bog på Viborg Bibliotekerne. Bogen bliver lagt ’på plads’ på bænken ved starten af gågaden tæt på Galleri NB onsdag den 19. juni kl. 14.00.

  Vi forsøger ligeledes at tippe den venlige mand via Viborg Stifts Folkeblad. Hvis ikke avisen bringer fortsættelsen af historien om bookcrossingen, bringes den her på siden senere på ugen.

  Hvis du snupper bogen før den venlige mand, kunne du jo lige skrive det til ham her.

 • Marit

  man, 17/06/2013 - 21:57

  Tak for tippet, Mette. Nu bor jeg ikke i Viborg, men må håbe at støde på en bog andetsteds.

 • Mette Thue

  ons, 19/06/2013 - 12:38

  Jeg håber du finder en bog snart, eller den finder dig. Hvor kunne du tænke dig, at en eller anden lægger en bog til dig? 

  Nå, så snupper den efterlyste venlige mand nok bogen her i Viborg, for Viborg Stifts Folkeblad bringer efterlysningen i dag med oplysninger om at bogen lægges "på plads" på bænken kl 14.

 • Maria Bjornsdottir

  man, 17/06/2013 - 16:01

  25 bøger blev sendt ud i verden fra Allerød Bibliotekerne. Vi lagde bøger ALLEVEGNE. Lige fra orglet i Blovstrød Kirke, Blovstrød kro, Rønneholt parken, Bowlingcentret, Busholdepladsen, stationen, et bageri, et pizzaria, en brilleforretning, omklædningsrummene i en idrætshal til en statue foran jobcentret på rådhuset mm. Glæder os til at følge deres vandring.

 • Michael Linde Larsen

  man, 17/06/2013 - 08:19

  Spændende at læse om al den bevægelse der har været i og med litteraturen i den forgangne weekend. Gad vide, hvor alle bøgerne er nu, gad vide om de bliver læst og gad vide om vi får nogle flere gode historier på litteratursiden om dem?

  I hvert fald ser det ud til at at flere har fået sig en god læseoverraskelse. Og i Svendborg har de rigtigt hygget sig med at udsætte bøgerne i fri natur.

  Engang for mange år siden fandt jeg en glemt bog på et youth-hostel i Jerusalem. På en eller anden måde ændrede den bog mit liv, men det er en helt anden historie.
  Blot oplysningen for at fortælle at sommetider venter de gode læseoplevelser de steder, hvor man mindst venter det.

 • BEK

  søn, 16/06/2013 - 12:09

  LollandBibliotekerne sendte i fredags 11 bøger på en bookcrossing på Lolland og måske længere ud i verden - hvem ved? De blev fordelt på bænke, busskure, venteværelser m.m. i henholdsvis Nakskov, Maribo, Rødby og Bandholm.

  Da jeg en times tid senere passerede forbi et busskur i Nakskov, så jeg en ældre dame sidde og læse i Stine Pilgaards "Min mor siger". Håber hun har taget bogen med eller måske hun har misset bussen fordi hun har været for opslugt af læsningen!

  Jeg ser på en af de tidligere kommentarer, at Kim Leine er faldet i gode hænder i Maribo

  Glæder mig til at følge bøgernes færden landet over

 • Mette Thue

  lør, 15/06/2013 - 01:45

  Viborg Bibliotekerne har sendt 10 bøger på bookcrossing. De 8 blev matchet læselystne borgere, som jeg mødte fredag mellem kl. 13 og 14 i Viborg. Vi fik en snak om, hvad de kunne lide at læse, hvorefter jeg foreslog en af bøgerne.

  En journalist fra Viborg Stifts Folkeblad var med og spurgte til, hvor bøgerne var på vej hen. Så vi ved allerede, at en bog er på vej til Egypten og en anden til Italien – hvis de da ikke når at blive læst inden. Det er jo gode bøger.

  De sidste to blev efterladt på en bænk og på en café, og den ene var allerede væk efter tre kvarter. 

 • Marit

  søn, 16/06/2013 - 11:38

  Ja, jeg mødte dig på torvet, men du var optaget af en anden potentiel bookcrosser :-)

 • Follemand

  fre, 14/06/2013 - 21:37

  Faldt over Kim Leines roman Valdemarsdag, da jeg kom ud af kantinen på mit arbejde. En forfatter jeg længe gerne har ville læse og så stod der ovenikøbet at jeg skulle tage den, mon det var meningen at lige præcis den bog lå og ventede på mig?

  Glæder mig til at læse bogen, nåede at læse 1 side på vej op af trappen til mit kontor og synes den er meget lovende.

  Hov, glemte lige at fortælle at det var på Sundhedscenteret i Maribo, jeg fandt bogen.

   

 • Sus

  fre, 14/06/2013 - 14:47

  Jeg har været så heldig at finde en bog i Rødekro som jeg vil læse og anmelde. Er det bare her jeg skal skrive om den?

   

 • Michael Linde Larsen

  fre, 14/06/2013 - 16:00

  Hej Sus - Ja, du er meget velkommen til at skrive om bogen her på siden.
  Jeg vil f.eks. glæde mig til at læse, hvor du har fundet bogen henne i Rødekro. Men selvfølgelig også om handlingen, og hvad du synes om den.

  God læselyst:-)

 • Marianne Träff

  fre, 14/06/2013 - 13:30

  Her til morgen begav 30 romaner sig ud i det danske sommerland. (iført plastikpose pga vejret).

  Alle mine kolleger, der bor i Hillerød vil i løbet af dagen fordele bøgerne på bænke i Barokhaven, ved Slotssøen, i FitnessCentret, I busskuret på vej til Skævinge, I Slotsarkaderne OSV.

  Vi håber at Bookcrossing ideen vil blive succesfuld - en af mine kolleger ville tage to bøger med til Ribe, så er I advaret ;-)

   

   

 • Michael Linde Larsen

  fre, 14/06/2013 - 16:03

  I Odense har vi også i dag lagt 30 bøger rundt om i byen.

  Den ene kom dog hurtigt retur til Tarup filialen, da finderen, mente det var noget rod, at den lå ovre i Tarup Centeret og ikke var på sin rette hylde på biblioteket!

  Men sådan er det jo med book-crossing. Tag blot bogen, læs den, skriv om den på litteratursiden og lever den glad videre til den næste læser.