Indstillingen af Hanne

Oprettet: 16.10.2009 - 09:34

Læs Marie L. Thrane indstilling af Hanne til Årets Læser:

Min mor er uden tvivl den flittigste bruger af biblioteket i Assens.
Allerede dengang min bror og jeg var helt små, var vi hver uge med min mor på biblioteket for at låne: lydbøger, tegneserier, børnebøger m.m.
Dengang var det især Dennis Jürgensens bøger vi var vilde med - men også den Sorte Hest var med hjemme utallige gange.

Det har altid været vigtigt for min mor at hendes børn oplevede glæden ved at læse bøger og i dag er vi alle 3 flittige læsere og forsøger nu at få far John med på vognen:
Min bror har fået min mor til at læse: Harry Potter, Tolkien, Stieg Larson bøgerne m.m.
Fra mig får hun diverse chik lit som: Nynne, Sofie Kinsella og Marian Keyes

Hun sluger alt og har efterhånden været sin elskede bogreol igennem 3-4 gange - denne bliver flittigt suppleret med bøger fra Biblioteket.
Min mor er en alsidig læser: alt fra kriminalromaner, chik lit humor, Danielle Steel romantik til eventyr ala Potter og Tolkiens universer.

Det er efterhånden blevet en tradition at jeg forærer hende en bog i julegave. Dette er gerne bøger som går lidt i skindet på "det at leve sit liv". Her taler jeg ikke om Dr. Phil selvhjælpsbøger, men om bøger med holdninger til livet. Julen 08 var det: "Susse Wolds: Fremkaldt" der lå under træet. Denne bog har som så mange andre været hele familien igennem - også forbi min mors forældre som også er læseheste.

Min mor er altid at finde med en bog i hånden - om hun ligger på solvognen i haven, i badekarret eller sidder ved morgenbordet med en kop kaffe, er det altid med en bog i hånden - man får dog altid lige et smil og en lille forklaring på hvorfor lige præcis denne bog "bare ikke er til at ligge fra sig"! (c:
Badekarret er uden tvivl hendes farvoritsted og hun har da - ind til videre - formået at undgå vanduheld med tabte bøger.

Hun begyndte for mange år siden at købe brugte børnebøger på biblioteket, som hun samler til når hun om nogle år gerne skulle blive mormor/farmor. Hun glæder sig meget til igen at kunne videregive "glæden ved at læse" til sine børnebørn. Det bliver uden tvivl en fast tradition at børnebørnene skal med mormor på "biblioen".

Et bud på hvor meget min mor læser er ikke nemt: men et gennemsnit må være 2 bøger om ugen + diverse aviser og blade - gerne Hjemmet så hun lige kan få en god krydsord med også.

Hun er små 53 år min kære mor og bor i lille Assens og I bør give hende et ring........... jeg var med mine forældre i sommerhus i sidste uge - min veninde kom forbi og pludselig sad hun og min mor og snakkede Camilla Läckberg.... min veninde brød sig ikke om den "Ulykkefuglen" - som min mor elskede - og så fik de sig lige en snak (c:    Hun er så sej min mor.....

0
Din bedømmelse: Ingen