Wika og de sorte feer af Thomas Day og Olivier Ledroit

Oprettet: 03.08.2017 - 10:04

Bog: "Wika og de sorte feer" af Thomas Day

Bogens forside

Wika er en steampunkinspireret fantasysaga, fyldt til randen med sommerfugle og stål, magi og djævelskab, sylespidse tænder og sensuelle læber, ridderlighed og dunkel ondskab.

Forfatter: 
Thomas Day
Forfatter: 
Olivier Ledroit
Oversætter: 
Ole Steen Hansen
Udgivet: 
2017
Forlag: 
Cobolt
Sidetal: 
80
Lån bogen - Køb bogen

I andet bind af fantasy tegneserien for voksne fortsætter makkerparret deres imponerende og flotte rundrejse i Pans magiske verden. Hver enkelt rude er et mesterværk.

Inkarnerede tegneseriefans jubler naturligvis over et så fornemt og mageløst album, men også alle andre burde tvangsindskrives til at kigge i de foreløbig to albums. Selv om illustrationerne i første omgang er det, man lægger mærke til, er historien også ganske godt skruet sammen.

Manuskriptforfatteren Day blander med behændig hånd elementer fra operaens verden ('En Skærsommernatsdrøm'), alfer og feer, troldmænd og vampyrer, 'Alice i eventyrland”, 'Peter Pan' og meget mere, og resultatet er et festfyrværkeri af fortælleglæde og eventyr, hvor illustrationer og tekst spiller perfekt sammen.

Den onde fyrst Oberon, hans ulvinde og deres syv frygtindgydende sønner har efterhånden fået kontrol over Pans verden. Kun de små feer og pigen Wika er foreløbig undsluppet Oberons frygtelige kløer. Wika blev i sidste øjeblik reddet af de sorte feer, men hendes elskede Bran blev dræbt, og Wika forbereder nu sin hævn. Inden hun overhovedet kan konfrontere Oberon, må hendes evner dog trænes, og sammen med feerne går Wika i gang med et omfattende træningsprogram.

Til sidst er Wika blevet en magtfuld kriger med stærke allierede, og i første omgang får hun tilbageerobret sit barndomshjem, fortet Castelgrimm. Oberon kan naturligvis ikke stiltiende se på, at der er oprør i hans rige, og han kalder Wika til et møde ved træet Yggdrasil. Området er fredhelligt, og alle skal kunne opholde sig der i fred og uden fare, men Oberon har sine helt egne skumle dagsordener.

Selve historien er i forskellige varianter set mange gange før, og som i alle gode fantasy-historier er der grundlæggende tale om en kamp mellem det gode og det onde, men når det som her bliver til et ultimativt miks af så mange elementer, som vel at mærke fungerer sammen, kan man ikke andet end at overgive sig. Historien og plottet er således i orden, men alligevel er det dog som nævnt illustrationerne, man vil huske. Hver enkelt side er et sandt orgie af fest og farver, næsten som et helt psykedelisk trip fra blomsterbørnenes tid, og mange af siderne kunne mageligt blive til de flotteste plakater eller enkeltstående kunstværker. Hver enkelt rude er et mesterværk i sig selv, og dertil kommer den dynamiske brug af billeder, hvor alt sædvanligt i form af normale tegneserieruder er opbrudt, således at historien får ekstra fart og dynamik.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - september 2017. 2. del

19.09.2017 - 10:11 - Marit

Sluk telefonen og lad græsset gro – de gode bøger står i kø for at blive læst.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur i september 2017. Del 1

04.09.2017 - 12:12 - Marit

Det litterære efterår starter i fin form med danske kinesere, irske familier, mulige prisvindere og spionen over alle spioner.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - august 2017

07.08.2017 - 08:53 - Marit

Peter Poulsen, Zadie Smith og Paula Hawkins – lidt for enhver smag.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - juni 2017

07.06.2017 - 20:42 - Marit

Koreanske vegetarer, amerikanske slaver i fortid og fremtid, agitprop, Første verdenskrig og kærlighed er noget af det, årets første sommermåned byder på, og som vi kan glæde os til.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - maj 2017

03.05.2017 - 21:32 - Marit

Forårssæsonen lakker mod enden, men der er stadig meget at glæde sig til. Bl.a.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - marts 2017

02.03.2017 - 14:05 - Marit

Der er gang i udgivelserne derude, man bliver helt svedt. Morten Ramsland, Emma Donoghue og meget andet, der ser godt ud.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - februar 2017

02.02.2017 - 13:12 - Marit

I februar får vi nyt fra gamle og unge danske forfattere, samt en hel del etablerede nordmænd/kvinder, bla. a.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - januar 2017

03.01.2017 - 20:57 - Marit

Hvad vi ikke nåede at læse i 2016, kan jo læses i 2017 - men bøgerne kommer i skarp konkurrence med de nyudgivelser, der allerede trænger sig på.

Temaer

Gå på opdagelse i Litteratursidens temaer og bliv klogere på nye tendenser,  genrer og markante emner i litteraturen.

Artikel: 5 litterære trends i 2016

09.12.2016 - 16:29 - Lise Vandborg

Familie, moderskab, psykisk sygdom, samfundskritik og fortolkning af historiske skikkelser er de vigtigste temaer i årets danske litteratur.