WE3 af Grant Morrison og Frank Quitely

Oprettet: 22.05.2006 - 12:06

Bog: "WE3" af Grant Morrison

Bogens forside

Tegneserie - I US Airforces hemmelige forskningslaboratorier er udviklet et djævelsk kybernetisk projekt - Tre almindelige husdyr og kæledyr, en hund, en kat og en kanin, er omdannet og designet ti

Forfatter: 
Grant Morrison
Forfatter: 
Frank Quitely
Oversætter: 
Steffen P. Maarup
Udgivet: 
2006
Forlag: 
G. Floy Studio
Sidetal: 
100
Lån bogen - Køb bogen

Hvor langt vil mennesket gå for at vinde en krig? WE3 er et uhyrligt forsøg, som skal gøre hæren uovervindelig og spare menneskeliv. Stærk tegneserie, der sætter blodige aftryk.

Et forskningslaboratorium i USA har arbejdet med at gøre dyr til kontrollérbare dræbermaskiner, som kan sendes i krig og på andre dødbringende missioner. Målet er dels at skabe effektive mordere, men også at spare menneskeliv i kamp – ens egne menneskeliv vel at mærke.

Det er lykkedes for laboratoriet at frembringe WE3, en dyreenhed, som består af en hund, en kat og en kanin. Det lyder umiddelbart uskyldigt, men ud over at være blevet behandlet med hormoner og andre stoffer, er dyrene også blevet iført rustninger med alle moderne våben og har hver sit speciale. Kaninen kan lægge miner og giftgas ud, katten er en flyvende dræber og hunden en mindre tank.

Men trods projektets umiddelbare succes ønsker Washington alligevel at nedlægge det og slå dyrene ihjel.

Det lykkes dem dog at stikke af, og på deres vej mod det ukendte "hjem", som hunden har en uklar fornemmelse af findes et sted, møder de mange forhindringer.

Hvad jeg umiddelbart faldt for, i denne ret barske og blodige historie, er det moralske dilemma. Hvor langt er vi mennesker villige til at gå? Vi bruger dyr til at teste medicin o. lign., men kan man forestille sig, at vi også vil bruge dem til at kæmpe for os? 

"WE3" viser, at vi er villige til hvad som helst – indtil vi selv ser konsekvenserne. I dette tilfælde en hund, der er gjort til en dræbermaskine, men som samtidig leder efter det varme sted kaldet hjem, hvor alle er gode mod hinanden.

Udover den gode og velfortalte historie er billedsiden også i top. Albummet indledes med en lang sekvens uden ord, hvor hver enkelt billedramme bliver helt filmisk i sin sammensætning med den næste.

Tegningerne er utrolig flotte, og billedrammerne bruges på nye og spændende måder. Store rammer indeholder flere små rammer, hvor billederne zoomes helt ind og ingen enkeltheder går tabt.

Trods min alder og mit køn kan jeg godt lide tegneserier – i hvert fald nogle af dem, og "WE3" hører absolut til blandt dem, jeg vil anbefale andre at læse - også selvom den er ret blodig.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - september 2017. 2. del

19.09.2017 - 10:11 - Marit

Sluk telefonen og lad græsset gro – de gode bøger står i kø for at blive læst.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur i september 2017. Del 1

04.09.2017 - 12:12 - Marit

Det litterære efterår starter i fin form med danske kinesere, irske familier, mulige prisvindere og spionen over alle spioner.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - august 2017

07.08.2017 - 08:53 - Marit

Peter Poulsen, Zadie Smith og Paula Hawkins – lidt for enhver smag.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - juni 2017

07.06.2017 - 20:42 - Marit

Koreanske vegetarer, amerikanske slaver i fortid og fremtid, agitprop, Første verdenskrig og kærlighed er noget af det, årets første sommermåned byder på, og som vi kan glæde os til.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - maj 2017

03.05.2017 - 21:32 - Marit

Forårssæsonen lakker mod enden, men der er stadig meget at glæde sig til. Bl.a.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - marts 2017

02.03.2017 - 14:05 - Marit

Der er gang i udgivelserne derude, man bliver helt svedt. Morten Ramsland, Emma Donoghue og meget andet, der ser godt ud.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - februar 2017

02.02.2017 - 13:12 - Marit

I februar får vi nyt fra gamle og unge danske forfattere, samt en hel del etablerede nordmænd/kvinder, bla. a.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - januar 2017

03.01.2017 - 20:57 - Marit

Hvad vi ikke nåede at læse i 2016, kan jo læses i 2017 - men bøgerne kommer i skarp konkurrence med de nyudgivelser, der allerede trænger sig på.

Temaer

Gå på opdagelse i Litteratursidens temaer og bliv klogere på nye tendenser,  genrer og markante emner i litteraturen.

Artikel: 5 litterære trends i 2016

09.12.2016 - 16:29 - Lise Vandborg

Familie, moderskab, psykisk sygdom, samfundskritik og fortolkning af historiske skikkelser er de vigtigste temaer i årets danske litteratur.