Vejen til Panteon af Boris Hansen

Oprettet: 21.09.2016 - 11:53

Bog: "Vejen til Panteon " af Boris Hansen

Bogens forside

Lucas og hans venner bor i Zonen blandt grå og triste betonblokke. En dag forsvinder hans bedste ven Cassandra.

Forfatter: 
Boris Hansen
Udgivet: 
2016
Forlag: 
Tellerup
Sidetal: 
428
Lån bogen - Køb bogen

Fortryllende og flot dansk fantasy. Med sin blanding af regelret fantasy, science fiction og engle og guder er det lykkedes forfatteren at skabe et helt unikt univers af høj klasse.

Boris Hansen har tidligere fået udgivet trebindsværket ’Den ældste myte’, og selvom den historie rummer nogle af de samme elementer som hans nyeste udgivelse, er det først nu at hans forfatterskab synes at være nået i mål. Panteon-Sagaen er planlagt til at skulle omfatte fire bind, og historiens blanding af myrdede guder, begravede mysterier, ældgamle konspirationer og jagten på den største skat af dem alle er både spændende og medrivende. Som ekstra bonus til fantasy-nørden er bogen spækket med hints til alle mulige fantasy- og science fiction bøger.

Historien starter i en nær fremtid i bebyggelsen Zonen. I Zonen bor alle samfundets svageste: Forældreløse børn, syge og gamle, og når børnene bliver 17 år bliver de flyttet til den nærliggende storby. Tilværelsen er trist og trøstesløs, men alligevel finder vennerne Lucas, Theodor, Ron og Cassandra lyspunkter blandt de grå betonblokke. Cassandra kom til Zonen så at sige dumpende ned fra himlen men er efterhånden trods sin mystiske baggrund blevet en fast del af flokken.

Da Cassandra pludselig en dag forsvinder og kun efterlader nogle kryptiske ord: ”Juvelen, Brylluppet, Plankerne, Vandrefalken og husk på tallet 12”, beslutter Lucas at finde hende for enhver pris. Han og vennerne opdager en skjult portal til en anden verden, og Lucas, Theodor og Ron befinder sig lige pludselig i en fremmed verden, som ikke burde eksistere. En verden, hvor guderne vandrer blandt mennesker, og hvor engle optræder som en slags beskyttere. I deres søgen efter Cassandra bliver de tre venner nu indblandet i en truende krig mellem efterkommere af en forsvunden gud.

Forfatteren har tydeligvis store planer med sin planlagte serie, og med dette første bind som udgangspunkt tegner projektet særdeles lovende og spændende. Inspirationen fra de klassiske fantasybøger er selvfølgelig til stede, men Boris Hansen har på imponerende vis tilføjet sine egne originale justeringer og tilpasninger til de velkendte temaer. Hans brug af elementer fra vores tid og science fiction elementer blandet med den gængse fantasy verden fungerer absolut tilfredsstillende og giver hele historien et forfriskende pust af noget helt nyt. Boris Hansen har skabt en helt unik verden, hvor de beskrevne personer både bliver levende for læseren, men samtidig også er nogle, man gerne hører meget mere til.

Kompositorisk er den velskrevne bog bygget op, så man på skift har fokus på alle de forskellige personer og engle, og det giver historien både drive og stor lyst til at læse videre.

En af årets bedste fantasy udgivelser – og selvfølgelig med et obligatorisk og flot kort over Juvelen (byen) og omegn.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - september 2017. 2. del

19.09.2017 - 10:11 - Marit

Sluk telefonen og lad græsset gro – de gode bøger står i kø for at blive læst.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur i september 2017. Del 1

04.09.2017 - 12:12 - Marit

Det litterære efterår starter i fin form med danske kinesere, irske familier, mulige prisvindere og spionen over alle spioner.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - august 2017

07.08.2017 - 08:53 - Marit

Peter Poulsen, Zadie Smith og Paula Hawkins – lidt for enhver smag.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - juni 2017

07.06.2017 - 20:42 - Marit

Koreanske vegetarer, amerikanske slaver i fortid og fremtid, agitprop, Første verdenskrig og kærlighed er noget af det, årets første sommermåned byder på, og som vi kan glæde os til.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - maj 2017

03.05.2017 - 21:32 - Marit

Forårssæsonen lakker mod enden, men der er stadig meget at glæde sig til. Bl.a.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - marts 2017

02.03.2017 - 14:05 - Marit

Der er gang i udgivelserne derude, man bliver helt svedt. Morten Ramsland, Emma Donoghue og meget andet, der ser godt ud.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - februar 2017

02.02.2017 - 13:12 - Marit

I februar får vi nyt fra gamle og unge danske forfattere, samt en hel del etablerede nordmænd/kvinder, bla. a.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - januar 2017

03.01.2017 - 20:57 - Marit

Hvad vi ikke nåede at læse i 2016, kan jo læses i 2017 - men bøgerne kommer i skarp konkurrence med de nyudgivelser, der allerede trænger sig på.

Temaer

Gå på opdagelse i Litteratursidens temaer og bliv klogere på nye tendenser,  genrer og markante emner i litteraturen.

Artikel: 5 litterære trends i 2016

09.12.2016 - 16:29 - Lise Vandborg

Familie, moderskab, psykisk sygdom, samfundskritik og fortolkning af historiske skikkelser er de vigtigste temaer i årets danske litteratur.