Thomas Alsop af Chris Miskiewicz

Oprettet: 31.05.2016 - 14:22

Bog: "Thomas Alsop" af Chris Miskiewicz

Bogens forside

Tegneserie. Thomas Alsop er rockmusiker, mediesensation og magiker med den opgave at beskytte Manhattan imod mørkets kræfter.

Forfatter: 
Chris Miskiewicz
Udgivet: 
2015
Forlag: 
Fahrenheit
Lån bogen - Køb bogen

Tegningerne i ’Manhattans beskytter’ er ikke flotte, men de er meget udtryksfulde, og historien er vedkommende. Hvad betyder det at have magiske evner, hvis man ikke er opgaven voksen?

Thomas Alsop er Manhattans beskytter mod de mørke kræfter. Et hverv med medfølgende magiske kræfter, som er gået i arv fra generation til generation siden 1702. Han er desuden stjerne i en web-serie på Youtube om sine bedrifter.  Da der findes et gammelt skib under de faldne tvillingtårne, begynder de mørke kræfter for alvor at røre på sig. Thomas Alsop står pludselig med en farlig opgave. Det bliver hurtigt klart, at det at være Manhattans beskytter ikke er noget, han selv har valgt. Han tager hvervet alvorligt, men har samtidig brug for at være lidt rebelsk. Tidligere var han rockmusiker, og nu er web-stjerne. Familien bifalder ikke altid det, han gør, men der er ikke meget, de kan gøre.

’Thomas Alsop’ blev af avisen USA Today udnævnt til årets bedste mini-serie i 2014. Det er Chris Miskiewicz, der har skrevet historien, mens danske Palle Schmidt har tegnet. De mødte hinanden til MoCCA Fest, som er en tegneserie kongres afholdt i New York. Tilsammen har de lavet en graphic novel, hvor det ikke er skønheden, humoren eller ”nuttetheden” af tegningerne, der løfter eller udgør historien.

Miskiewicz skriver både grafiske romaner og web-serier og udgiver typisk på nettet. F.eks. har han skrevet og tegnet web-tegneserierne ’EVEREWHERE’. ’Thomas Alsop’ er hans første udgivelse på dansk. Schmidt skriver både ungdomsromaner og grafiske romaner og holder sig typisk til krimi- og thrillergenren. Han har udgivet de grafiske romaner ’Blodets konkubine’ og ’STILETTO’, som begge er udgivet i USA.

Schmidts tegninger er meget udtryksfulde. Han bruger bevidst farverne til at signalere skift mellem scener, tid og stemninger. Grovheden i tegningerne passer sammen med hovedpersonens rodede følelser og tilværelse uden at gå på kompromis med de greb, der skal til for at fortælle historien.

Tegneseriens magi – at fortælle en historie i både tekst og billede – har altid betaget mig. Mediet kan noget, som jeg ikke synes bøger eller film ellers kan: Hvis historien og tegningerne fungerer, så sætter fantasien kun grænser. Det synes jeg, at Miskiewicz og Schmidt har gjort i ’Thomas Alsop’!

Kombinationen af nutid/fortid, virkelighed/magi og menneskelige tragedier i forskellige størrelsesordner indfangede mig hurtigt. Da hæftet slutter, skal det først rigtigt at begynde. For det er kun bind 1 ud af 2 – så fortsættelse følger, og den glæder jeg mig til!

 

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - september 2017. 2. del

19.09.2017 - 10:11 - Marit

Sluk telefonen og lad græsset gro – de gode bøger står i kø for at blive læst.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur i september 2017. Del 1

04.09.2017 - 12:12 - Marit

Det litterære efterår starter i fin form med danske kinesere, irske familier, mulige prisvindere og spionen over alle spioner.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - august 2017

07.08.2017 - 08:53 - Marit

Peter Poulsen, Zadie Smith og Paula Hawkins – lidt for enhver smag.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - juni 2017

07.06.2017 - 20:42 - Marit

Koreanske vegetarer, amerikanske slaver i fortid og fremtid, agitprop, Første verdenskrig og kærlighed er noget af det, årets første sommermåned byder på, og som vi kan glæde os til.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - maj 2017

03.05.2017 - 21:32 - Marit

Forårssæsonen lakker mod enden, men der er stadig meget at glæde sig til. Bl.a.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - marts 2017

02.03.2017 - 14:05 - Marit

Der er gang i udgivelserne derude, man bliver helt svedt. Morten Ramsland, Emma Donoghue og meget andet, der ser godt ud.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - februar 2017

02.02.2017 - 13:12 - Marit

I februar får vi nyt fra gamle og unge danske forfattere, samt en hel del etablerede nordmænd/kvinder, bla. a.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - januar 2017

03.01.2017 - 20:57 - Marit

Hvad vi ikke nåede at læse i 2016, kan jo læses i 2017 - men bøgerne kommer i skarp konkurrence med de nyudgivelser, der allerede trænger sig på.

Temaer

Gå på opdagelse i Litteratursidens temaer og bliv klogere på nye tendenser,  genrer og markante emner i litteraturen.

Artikel: 5 litterære trends i 2016

09.12.2016 - 16:29 - Lise Vandborg

Familie, moderskab, psykisk sygdom, samfundskritik og fortolkning af historiske skikkelser er de vigtigste temaer i årets danske litteratur.