Testamentet af Anne Linnet

Oprettet: 27.12.2012 - 15:27

Bog: "Testamentet" af Anne Linnet

Bogens forside

Musikeren Anne Linnets (f. 1953) beretning om musikken og kærligheden i sit liv, om historierne bag sine sange og om de tab, der måtte fordrives med smerte

Forfatter: 
Anne Linnet
Udgivet: 
2012
Forlag: 
People's Press
Sidetal: 
573
Lån bogen - Køb bogen

 ”Testamentet” er en modig skildring af de intense oplevelser og erfaringer fra kærlighedens og musikkens verden, der har gjort Anne Linnet til et stærkt menneske og en moden kunstner.

Komponisten, musikeren og sangeren Anne Linnet fortæller i sine erindringer om de stormfulde år i 70’erne og begyndelsen af 80’erne. De er en forsættelse af ”Hvor kommer drømmene fra” fra 2000, der mest handlede om hendes barndom.

Rammen i bogen er hendes barnebarn, der i 2033 modtager breve og dagbøger fra farmoderen i New York. Erindringerne er delt i tre dele: Første bog, Sort og Hvidt, som hver beskriver vigtige perioder i hendes liv.

Som helt ung mødte hun den 11 år ældre musiker, Holger Laumann, som hun fik to børn med. Det var ikke et harmonisk ægteskab, men det lykkedes dem tilsyneladende at skabe et fællesskab omkring børnene i Aarhus. Anne Linnet studerede på konservatoriet og turnerede med sine bands Tears, Shit & Chanel, Anne Linnet Band og Marquis de Sade. I disse år skabte og komponerede hun mange af sine mest kendte og elskede sange.

Men der var langt mere på spil end lige musikken. Der var andre sider af sig selv, hun skulle udleve.  Især den elskede fars død gav hende en smerte og uro, som gjorde, at hun kastede sig ud i seksuelle eksperimenter.  Som en anden Don Juan forførte hun en lang række kvinder og mænd, og hun lod sig også let selv forføre.  Da hun blev introduceret til det sadomasochistiske miljø i New York førte det til nye grænsesøgende oplevelser, og hun dannede i den forbindelse Marquis de Sade.

Forelskelsen og de intense grænsesøgende oplevelser i det seksuelle var også klangbunden i de kunstneriske processer, og mange af hendes bedste sange blev skrevet i nattens mørke og stilhed. Men også på baggrund af sorg og smerte, når den kvinde hun elskede allermest, og som hun kaldte sin sjæls gudinde, ikke lod sig forføre.

Erindringerne er skrevet som en lang dagbog med mange gentagelser fra tournéer, nattelivets fester, dansen på linnedet og den uløselige situation på hjemmefronten. Hvis en mand havde skrevet på samme måde om sin jagt, lyst og forførelse havde det været provokerende! Nøgternt lægger hun sine erfaringer og indsigter frem.  Lysten, den ubændige energi, den tætte kontakt til egne følelser er den kilde, hun øser af i sine kompositioner og sange. Det er et stærkt testamente, hvor vi kommer tæt på dannelsen af kunstneren og mennesket.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - marts 2017

02.03.2017 - 14:05 - Marit

Der er gang i udgivelserne derude, man bliver helt svedt. Morten Ramsland, Emma Donoghue og meget andet, der ser godt ud.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - februar 2017

02.02.2017 - 13:12 - Marit

I februar får vi nyt fra gamle og unge danske forfattere, samt en hel del etablerede nordmænd/kvinder, bla. a.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - januar 2017

03.01.2017 - 20:57 - Marit

Hvad vi ikke nåede at læse i 2016, kan jo læses i 2017 - men bøgerne kommer i skarp konkurrence med de nyudgivelser, der allerede trænger sig på.

Temaer

Gå på opdagelse i Litteratursidens temaer og bliv klogere på nye tendenser,  genrer og markante emner i litteraturen.

Artikel: 5 litterære trends i 2016

09.12.2016 - 16:29 - Lise Vandborg

Familie, moderskab, psykisk sygdom, samfundskritik og fortolkning af historiske skikkelser er de vigtigste temaer i årets danske litteratur.

Artikel: Årets anmelderfavoritter

13.12.2016 - 13:52 - Barbara Rugholm Hessellund

2016 synger på sidste vers, og hvis jeg skulle forberede en nytårstale, skulle den tage udgangspunkt i årets litteratur. Hvilken bedre prisme kan man tænke sig?

Blogindlæg: Ny skønlitteratur i december

04.12.2016 - 00:54 - Marit

Jane Gardam, Håkan Nesser og Bob Dylan er december måneds højdespringere på min skala.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - november 2016

01.11.2016 - 19:06 - Marit

Igen en stor læsemåned, hvor vi kan glæde os til bl.a. Erling Jepsen, Thomas Rydahl, Josefine Klougart og Orhan Pamuk.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - oktober 2016

03.10.2016 - 10:44 - Marit

Jussi og Reuter; Ragde, Guillou og Murakami, det mærkes at BogForum er lige om hjørnet, og der er meget at glæde sig til.