Sandmanden af Lars Kepler

Oprettet: 30.09.2013 - 12:32

Bog: "Sandmanden" af Lars Kepler

Bogens forside

Da Mikael, som er erklæret død, pludselig dukker op, bliver politiet nødt til at genåbne den gamle sag med seriemorderen Jurek Walter - Hvorfor bliver Mikael løsladt, og hvem har holdt ham fa

Forfatter: 
Lars Kepler
Oversætter: 
Jesper Klint Kistorp
Udgivet: 
2013
Forlag: 
Gyldendal
Sidetal: 
523
Lån bogen - Køb bogen

Fandens god underholdning. Det svenske succes-ægtepars fjerde krimi med Joona Linna og Saga Bauer er igen forrygende aktion og spænding kombineret med isnende uhygge.

Midt om vinteren bliver en ung mand fundet gående på et jernbanespor, stærkt forkommen og syg. Det viser sig utroligt nok, at han officielt er erklæret død, efter at han og lillesøsteren forsvandt for tretten år siden, formodentlig som nogle af ofrene for den berygtede seriemorder Jurek Walter.

Joona Linna fik pågrebet Walter, som siden har siddet indespærret i isolation i et totalt sikret fængsel. Den unge mand påstår, at også hans søster er i live og holdes indespærret samme sted, hvorfra det altså er lykkedes ham at flygte. Joona sætter alt ind på at finde søsteren, men han har ikke noget at gå efter, og kun Walter kender stedet.

Walter har i alle disse år imidlertid intet sagt, og en livsfarlig plan iværksættes nu. Saga Bauer bliver undercover placeret i samme fængsel som Walter, og hendes opgave er at få Walter til at åbne sig og muligvis røbe noget, så politiet kan komme videre. Noget af det, han betror Saga, fører Joona til Rusland og til mødet med en række mørke menneskeskæbner. Hvad politiet dog ikke ved er, at Walter opererer med sin helt egen dagsorden og en udspekuleret plan, der skal få ham på fri fod.

Lars Kepler er pseudonym for ægteparret Ahndoril, og deres nu fire romaner om Joona Linna er i den grad blevet synonym med høj spænding og fin underholdning. Forfatterparret kan da også deres kram til fingerspidserne. Den litterære del og baggrundsviden er perfekt, og de korte kapitler med skiftende fokus på de forskellige personer, det indviklede og medrivende plot, de engagerede personskildringer og de mundrette replikker gør, at man bare lige må læse lidt videre.

Denne fjerde bog i serien er så oven i købet temmelig uhyggelig i al sin gru, og så kan man sagtens abstrahere fra, at heltene er lige lovlig superagtige, at skurken er lige ved at være for meget af det gode (den berømte/berygtede Hannibal Lecter spøger kraftigt i kulissen) og at handlingen kraftigt tenderer det usandsynlige og umulige.

Det korte af det lange er, at det er fandens god underholdning, som oven i købet - har det vist sig - fungerer fortræffeligt som film.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - september 2017. 2. del

19.09.2017 - 10:11 - Marit

Sluk telefonen og lad græsset gro – de gode bøger står i kø for at blive læst.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur i september 2017. Del 1

04.09.2017 - 12:12 - Marit

Det litterære efterår starter i fin form med danske kinesere, irske familier, mulige prisvindere og spionen over alle spioner.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - august 2017

07.08.2017 - 08:53 - Marit

Peter Poulsen, Zadie Smith og Paula Hawkins – lidt for enhver smag.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - juni 2017

07.06.2017 - 20:42 - Marit

Koreanske vegetarer, amerikanske slaver i fortid og fremtid, agitprop, Første verdenskrig og kærlighed er noget af det, årets første sommermåned byder på, og som vi kan glæde os til.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - maj 2017

03.05.2017 - 21:32 - Marit

Forårssæsonen lakker mod enden, men der er stadig meget at glæde sig til. Bl.a.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - marts 2017

02.03.2017 - 14:05 - Marit

Der er gang i udgivelserne derude, man bliver helt svedt. Morten Ramsland, Emma Donoghue og meget andet, der ser godt ud.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - februar 2017

02.02.2017 - 13:12 - Marit

I februar får vi nyt fra gamle og unge danske forfattere, samt en hel del etablerede nordmænd/kvinder, bla. a.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - januar 2017

03.01.2017 - 20:57 - Marit

Hvad vi ikke nåede at læse i 2016, kan jo læses i 2017 - men bøgerne kommer i skarp konkurrence med de nyudgivelser, der allerede trænger sig på.

Temaer

Gå på opdagelse i Litteratursidens temaer og bliv klogere på nye tendenser,  genrer og markante emner i litteraturen.

Artikel: 5 litterære trends i 2016

09.12.2016 - 16:29 - Lise Vandborg

Familie, moderskab, psykisk sygdom, samfundskritik og fortolkning af historiske skikkelser er de vigtigste temaer i årets danske litteratur.