Ritualer af Mo Hayder

Oprettet: 06.06.2011 - 10:08

Bog: "Ritualer" af Mo Hayder

Bogens forside

Krimi - Politidykkeren Flea Marley finder en afskåret hånd i Bristols havn, og det udvikler sig til en voldsom og kompleks sag med tråde til byens misbrugsmiljøer, afrikansk mystik - og hvor i

Forfatter: 
Mo Hayder
Oversætter: 
Michael Krefeld
Udgivet: 
2011
Forlag: 
Sohn
Sidetal: 
427
Lån bogen - Køb bogen

Bristol danner skuepladsen for denne bloddryppende og intense krimi, der involverer bestialske bortførelser, narkomaner, afrikansk overtro og ritualer.

Politimanden Jack Caffery er netop blevet tilknyttet kriminalpolitiet i Bristol, da politidykkeren Flea Marley finder en afsavet hånd i havnen. Det er i sig selv foruroligende nok, at der ikke sidder noget lig i den anden enden af hånden, men endnu værre bliver det, da Caffery dagen efter finder den anden hånd gravet ned tæt på havnen. Begge hænder er blevet hugget af for nylig, og det ser ud til, at det er sket, mens offeret stadig var i live.

Efterforskningen fører frem til, at hænderne tilhørte heroin-junkien Mossy, som er en kendt skikkelse i narkomiljøet, men hvor er resten af liget, og hvad er der egentlig sket?

Selvom Flea ikke er en del af opklaringsmandskabet skal det snart vise sig, at hendes tanker omkring det skete, bliver den katalysator, som får Caffery på sporet af gammel afrikansk overtro – en overtro som tilsyneladende eksisterer i bedste velgående i det ellers så fredelige England, og som involverer menneskedele og blod.

Det er bestemt ikke en bog for sarte sjæle, og den kvindelige forfatter lader ikke sine mandlige kollegaer noget efter i blodige og ubehagelige detaljer, men på trods af sit barske indhold og den noget kringlede handling, bliver man fanget af historien. Der er fuld fart over feltet, og selvom handlingen et langt stykke hen ad vejen flirter kraftigt med gys og overtro, så er der i virkeligheden tale om en ganske ”almindelig” krimi.

De to hovedpersoner er bestemt ikke helte af den sædvanlige skuffe, og begge har traumatiske oplevelser fra fortiden at slås med, oplevelser som i den grad har formet eller ødelagt deres liv.
Beskrivelsen af disse to ulykkelige skæbner er dog lige lovlig sortsynet og deprimerende efter min smag, og det stjæler på mange måder billedet fra en ellers spændende og velskrevet historie.

En anden irriterende ting er Cafferys møder og samtaler med den mystiske ”Vandringsmand”, som i og for sig overhovedet intet har med plottet i historien at gøre. Forklaringen får man dog nok sikkert i følgende bind med de to umage opdagere.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - september 2017. 2. del

19.09.2017 - 10:11 - Marit

Sluk telefonen og lad græsset gro – de gode bøger står i kø for at blive læst.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur i september 2017. Del 1

04.09.2017 - 12:12 - Marit

Det litterære efterår starter i fin form med danske kinesere, irske familier, mulige prisvindere og spionen over alle spioner.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - august 2017

07.08.2017 - 08:53 - Marit

Peter Poulsen, Zadie Smith og Paula Hawkins – lidt for enhver smag.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - juni 2017

07.06.2017 - 20:42 - Marit

Koreanske vegetarer, amerikanske slaver i fortid og fremtid, agitprop, Første verdenskrig og kærlighed er noget af det, årets første sommermåned byder på, og som vi kan glæde os til.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - maj 2017

03.05.2017 - 21:32 - Marit

Forårssæsonen lakker mod enden, men der er stadig meget at glæde sig til. Bl.a.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - marts 2017

02.03.2017 - 14:05 - Marit

Der er gang i udgivelserne derude, man bliver helt svedt. Morten Ramsland, Emma Donoghue og meget andet, der ser godt ud.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - februar 2017

02.02.2017 - 13:12 - Marit

I februar får vi nyt fra gamle og unge danske forfattere, samt en hel del etablerede nordmænd/kvinder, bla. a.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - januar 2017

03.01.2017 - 20:57 - Marit

Hvad vi ikke nåede at læse i 2016, kan jo læses i 2017 - men bøgerne kommer i skarp konkurrence med de nyudgivelser, der allerede trænger sig på.

Temaer

Gå på opdagelse i Litteratursidens temaer og bliv klogere på nye tendenser,  genrer og markante emner i litteraturen.

Artikel: 5 litterære trends i 2016

09.12.2016 - 16:29 - Lise Vandborg

Familie, moderskab, psykisk sygdom, samfundskritik og fortolkning af historiske skikkelser er de vigtigste temaer i årets danske litteratur.