Rachels ferie af Marian Keyes

Oprettet: 01.01.2009 - 02:00

Bog: "Rachels ferie" af Marian Keyes

Bogens forside

Efter en overdosis bliver Rachel hentet hjem fra sit hurtige liv i New York og indlagt på en behandlingsinstitution i Irland, hvor hun rasende benægter, men langsomt erkender sin narkomani

Forfatter: 
Marian Keyes
Oversætter: 
Henriette Rostrup
Udgivet: 
2004
Forlag: 
Cicero
Sidetal: 
438
Lån bogen - Køb bogen

Følg med på en totalt cool og tjekket (læs: fortabt og forvirret) kvindes dannelsesrejse, der byder på sex, stoffer, svimlende kærlighed og brune sweatre!

Rachel Walsh er absolut ikke afhængig af stoffer, hun mener selv, hun har fuldstændig kontrol over sit partyliv i fabelagtige New York. Det mener folk omkring hende ikke! Hun bliver fyret fra jobbet, indlagt til udpumpning, dumpet af kæresten og sidst, men ikke mindst, ”tvunget” på afvænning i Irland, hvor hun oprindeligt kommer fra.

Rachel går med til afvænningen, da hun håber på at møde diverse udkoksede berømtheder. I stedet bliver hun draget ind i en verden af skæve eksistenser og kommer til at opleve et helt særligt fællesskab med disse ”brune sweatre”, som hun kalder dem. Der skal gå lang tid før hendes øjne åbnes helt, men gradvist bliver hun klogere på sig selv og verden omkring sig.

Det er én af Marian Keyes’ tidlige udgivelser, og den bygger delvis på hendes egne oplevelser. Jeg synes, det er en mere kras og alvorlig sag end den gængse chicklit, som bla. Marian Keyes er eksponent for. Men blandt alt det alvorlige vokser der blomster af galgenhumor frem, så man kan ikke undgå at komme til at sidde og fnise ukontrolleret af og til.

På grund af den perfekte balance mellem alvor og sjov, kærlighed og had, overfladiskhed og eftertænksomhed, anser jeg den for min yndlingsbog af Marian Keyes. Det er en klassisk dannelsesberetning i nye klæder, og man kan ikke lade være med at ”heppe” på Rachels renselse, for så overfladisk og blind må ingen person være. Der dukker da også både barndomstraumer og fortrængte minder op, og langsomt kommer man ind under huden på personen Rachel Walsh.

En lille spidsfindighed fra forfatteren er, at Rachel er søster til nogle af hovedpersonerne i hendes andre bøger, bl.a. ’Engle’ (Margaret) og ’Er der nogen?’ (Anna) Derfor er Rachel også nævnt i disse bøger, men det er i ’Rachels ferie’, der fortælles mest om alle søstre i én bog. Den eneste, der endnu ikke har sin egen bog, er den yngste, Helen. Men hende er der vist planer for, har jeg ladet mig fortælle.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - september 2017. 2. del

19.09.2017 - 10:11 - Marit

Sluk telefonen og lad græsset gro – de gode bøger står i kø for at blive læst.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur i september 2017. Del 1

04.09.2017 - 12:12 - Marit

Det litterære efterår starter i fin form med danske kinesere, irske familier, mulige prisvindere og spionen over alle spioner.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - august 2017

07.08.2017 - 08:53 - Marit

Peter Poulsen, Zadie Smith og Paula Hawkins – lidt for enhver smag.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - juni 2017

07.06.2017 - 20:42 - Marit

Koreanske vegetarer, amerikanske slaver i fortid og fremtid, agitprop, Første verdenskrig og kærlighed er noget af det, årets første sommermåned byder på, og som vi kan glæde os til.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - maj 2017

03.05.2017 - 21:32 - Marit

Forårssæsonen lakker mod enden, men der er stadig meget at glæde sig til. Bl.a.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - marts 2017

02.03.2017 - 14:05 - Marit

Der er gang i udgivelserne derude, man bliver helt svedt. Morten Ramsland, Emma Donoghue og meget andet, der ser godt ud.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - februar 2017

02.02.2017 - 13:12 - Marit

I februar får vi nyt fra gamle og unge danske forfattere, samt en hel del etablerede nordmænd/kvinder, bla. a.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - januar 2017

03.01.2017 - 20:57 - Marit

Hvad vi ikke nåede at læse i 2016, kan jo læses i 2017 - men bøgerne kommer i skarp konkurrence med de nyudgivelser, der allerede trænger sig på.

Temaer

Gå på opdagelse i Litteratursidens temaer og bliv klogere på nye tendenser,  genrer og markante emner i litteraturen.

Artikel: 5 litterære trends i 2016

09.12.2016 - 16:29 - Lise Vandborg

Familie, moderskab, psykisk sygdom, samfundskritik og fortolkning af historiske skikkelser er de vigtigste temaer i årets danske litteratur.