Oprindelse af Dan Brown

Oprettet: 09.10.2017 - 09:45

Bog: "Oprindelse" af Dan Brown

Bogens forside

Robert Langdon, der er professor i symbologi og religiøs ikonologi ved Harvard, ankommer til det ultramoderne Guggenheim museum i Bilbao for at høre en helt særlig bekendtgørelse: afslør

Forfatter: 
Dan Brown
Oversætter: 
Jakob Levinsen
Udgivet: 
2017
Forlag: 
Hr. Ferdinand
Sidetal: 
456
Lån bogen - Køb bogen

Femte bog med Robert Langdon byder på ultimativ spænding, skjulte symboler og en særdeles spændende teori. Mesteren af konspirations-thrillere er tilbage for fuld styrke.

Dan Brown, som slog sin internationale berømmelse eftertrykkeligt fast med Da Vinci mysteriet, er efterhånden blevet synonym med denne særlige genre indenfor spændingslitteraturen, og utallige forfattere har kastet sig over hemmelige broderskaber, skjulte dagsordener og gåder. Brown er ofte blevet kritiseret for at stjæle fra andre forfattere med arme og ben og for i virkeligheden at være en dårlig forfatter, men ingen formår som han at skrue et spændende og indviklet plot sammen, hvor underholdningsgarantien er hundrede procent. Tre af hans bøger er desuden blevet til enorme filmsuccesser med Tom Hanks som professoren.

Symbolforsker Robert Langdon ankommer til det ultramoderne Guggenheim-museum i Bilbao, hvor hans tidligere elev og gode ven, milliardæren, computergeniet og fremtidsforskeren Edmund Kirsch vil afsløre ny viden om menneskehedens helt store spørgsmål: ”Hvor kommer vi fra, og hvor er vi på vej hen”. Inden afsløringen har Kirsch præsenteret sin forskning for tre overhoveder fra de store trossamfund: De kristne, muslimerne og jøderne, som alle tre er alvorligt rystede i deres grundvold, men inden han når at afsløre mere for resten af verden, bliver han skudt. Snart er alt kaos, og Langdon og museumsinspektøren, den smukke Ambra Vidal, som faktisk også er den kommende spanske konges forlovede, tvinges på en desperat flugt jaget af både det spanske politi, sikkerhedsstyrkerne, gerningsmanden og de folk, der står bag ham. Langdon og Vidal ankommer til Barcelona, hvor Kirsch havde sin lejlighed, i håbet om der at finde den kode, der kan lukke hans computer op, så opdagelserne alligevel kan blive publiceret. Undervejs får de hjælp af supercomputeren Winston.

Dan Brown er tilbage i topform, og udover den hæsblæsende handling får man i tilgift en imponerende beskrivelse af Barcelona og den berømte Gaudis mest markante bygningsværker lige fra katedralen Sagrada Familia, boligkomplekset Casa Mila og meget mere. Man fornemmer tydeligt, at der ligger et enormt researcharbejde bag romanens handling. Som spændingsskaber kan Dan Brown nogle ting, som andre forfattere ville misunde ham, og metoden med at lade hvert af de mange, korte kapitler slutte med en cliffhanger og hele tiden at lade fokus skifte mellem alle de forskellige personer er med til at skabe den helt store læsefornøjelse. Denne nyeste roman er knap så bloddryppende som tidligere, og beskrivelsen af supercomputeren Winston er særdeles interessant. Samtidig efterlades læseren med Dan Browns ret så tankevækkende og provokerende bud på menneskehedens opståen og fremtid.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - september 2017. 2. del

19.09.2017 - 10:11 - Marit

Sluk telefonen og lad græsset gro – de gode bøger står i kø for at blive læst.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur i september 2017. Del 1

04.09.2017 - 12:12 - Marit

Det litterære efterår starter i fin form med danske kinesere, irske familier, mulige prisvindere og spionen over alle spioner.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - august 2017

07.08.2017 - 08:53 - Marit

Peter Poulsen, Zadie Smith og Paula Hawkins – lidt for enhver smag.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - juni 2017

07.06.2017 - 20:42 - Marit

Koreanske vegetarer, amerikanske slaver i fortid og fremtid, agitprop, Første verdenskrig og kærlighed er noget af det, årets første sommermåned byder på, og som vi kan glæde os til.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - maj 2017

03.05.2017 - 21:32 - Marit

Forårssæsonen lakker mod enden, men der er stadig meget at glæde sig til. Bl.a.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - marts 2017

02.03.2017 - 14:05 - Marit

Der er gang i udgivelserne derude, man bliver helt svedt. Morten Ramsland, Emma Donoghue og meget andet, der ser godt ud.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - februar 2017

02.02.2017 - 13:12 - Marit

I februar får vi nyt fra gamle og unge danske forfattere, samt en hel del etablerede nordmænd/kvinder, bla. a.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - januar 2017

03.01.2017 - 20:57 - Marit

Hvad vi ikke nåede at læse i 2016, kan jo læses i 2017 - men bøgerne kommer i skarp konkurrence med de nyudgivelser, der allerede trænger sig på.

Temaer

Gå på opdagelse i Litteratursidens temaer og bliv klogere på nye tendenser,  genrer og markante emner i litteraturen.

Artikel: 5 litterære trends i 2016

09.12.2016 - 16:29 - Lise Vandborg

Familie, moderskab, psykisk sygdom, samfundskritik og fortolkning af historiske skikkelser er de vigtigste temaer i årets danske litteratur.