Moskvareglerne af Daniel Silva

Oprettet: 19.10.2009 - 13:17

Bog: "Moskvareglerne" af Daniel Silva

Bogens forside

Den israelske agent og kunstekspert Gabriel Allon skulle egentlig holde hvedebrødsdage i Toscana med sin Shiara, da han bliver bedt om at mødes med en russisk journalist, der måske har vigtige info

Forfatter: 
Daniel Silva
Oversætter: 
Charlotte Grubb
Udgivet: 
2009
Forlag: 
Cicero
Sidetal: 
372
Lån bogen - Køb bogen

Agentroman fra det nye Rusland. 'Moskva-reglerne' er 5. bog i serien med den israelske agent og kunstekspert Gabriel Allon i hovedrollen.

En russisk journalist ankommer til en skisportsted i de franske alper, hvor han har til opgave at overvåge den russiske finansmand Ivan Kharkov, tidligere KGB agent. Journalisten likvideres på sit hotelværelse inden der er gået få timer.

Vores hovedperson Gabriel Allon blev gift i den forrige bog 'I hemmelig tjeneste' og tilbringer nu sin bryllupsrejse i Italien. Til stor utilfredshed for hans kone Chiara, afbrydes hvedebrødsdagene og han bliver sendt til Rom for at mødes med en anden russisk journalist, der ligger inde med informationer om en nærtstående våbenhandel der involvere en kendt russisk finansmand. Inden han når at få udført sit forehavende, dør den russiske journalist i armene på Allon - forgiftet.

Allon sendes nu til Rusland for at optrevle våbenaffæren og bliver derved kastet ud i en livsfarlig mission.

Vi kommer vidt omkring i verden i denne agentroman og hvad jeg synes er specielt spændende, er at Silva tager fat i det nye Rusland. Jerntæppet er faldet, og der slås ikke længere med KGB-agenter, men de er stadig i fokus. De er den nye overklasse af velhavende mænd i Rusland, som ikke går af vejen for at tilrage sig penge og magt uanset metode og midler.

Endnu engang har Daniel Silva skrevet en hamrende spændende agentroman. Og han kan sit kram.

Han er uddannet journalist og har beskæftiget sig indgående med mellemøsten og andre politiske brændpunkter. Han forstår at skrue en gedigen historie sammen, hvor det er op til læseren at holde tungen lige i munden for at følge med. Det er interessant læsning, og han kan sammenlignes med af de store forfattere som Le Carre og Robert Ludlum, som skriver en velfortalt agentroman fremfor en hæsblæsende action-thriller.

Hvis jeg skal pege på en svaghed i Silvas bøger må det være hans stereotype kvindeportrætter. De er alle meget unge, smukke og sexede. Men det er en mindre skavank jeg godt kan leve med og som sikkert mange mandlige læsere nyder godt af. Til læsere af agentromaner er Daniel Silva et rigtig godt bud.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - september 2017. 2. del

19.09.2017 - 10:11 - Marit

Sluk telefonen og lad græsset gro – de gode bøger står i kø for at blive læst.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur i september 2017. Del 1

04.09.2017 - 12:12 - Marit

Det litterære efterår starter i fin form med danske kinesere, irske familier, mulige prisvindere og spionen over alle spioner.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - august 2017

07.08.2017 - 08:53 - Marit

Peter Poulsen, Zadie Smith og Paula Hawkins – lidt for enhver smag.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - juni 2017

07.06.2017 - 20:42 - Marit

Koreanske vegetarer, amerikanske slaver i fortid og fremtid, agitprop, Første verdenskrig og kærlighed er noget af det, årets første sommermåned byder på, og som vi kan glæde os til.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - maj 2017

03.05.2017 - 21:32 - Marit

Forårssæsonen lakker mod enden, men der er stadig meget at glæde sig til. Bl.a.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - marts 2017

02.03.2017 - 14:05 - Marit

Der er gang i udgivelserne derude, man bliver helt svedt. Morten Ramsland, Emma Donoghue og meget andet, der ser godt ud.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - februar 2017

02.02.2017 - 13:12 - Marit

I februar får vi nyt fra gamle og unge danske forfattere, samt en hel del etablerede nordmænd/kvinder, bla. a.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - januar 2017

03.01.2017 - 20:57 - Marit

Hvad vi ikke nåede at læse i 2016, kan jo læses i 2017 - men bøgerne kommer i skarp konkurrence med de nyudgivelser, der allerede trænger sig på.

Temaer

Gå på opdagelse i Litteratursidens temaer og bliv klogere på nye tendenser,  genrer og markante emner i litteraturen.

Artikel: 5 litterære trends i 2016

09.12.2016 - 16:29 - Lise Vandborg

Familie, moderskab, psykisk sygdom, samfundskritik og fortolkning af historiske skikkelser er de vigtigste temaer i årets danske litteratur.