Lussingen af Christos Tsiolkas

Oprettet: 11.06.2012 - 12:21

Bog: "Lussingen" af Christos Tsiolkas

Bogens forside

Kollektivroman fra Australien hvor 8 personer, der er i familie eller er venner, bidrager med hver deres synsvinkel til en historie, hvor en lussing udløser en serie konflikter - Samtidig fortælles

Forfatter: 
Christos Tsiolkas
Oversætter: 
Claus Bech
Udgivet: 
2012
Forlag: 
Møller
Sidetal: 
559
Lån bogen - Køb bogen

Klask! Da lussingen faldt, blev der pludselig åbnet op for skeletterne i skabet, hykleriet og venskabers betydning. Fantastisk fortælling fra et moderne Australien.

De otte hovedpersoner og deres familier er alle samlet til en hyggelig grillfest, pludselig kommer børnene op at skændes, og det ender med, at en voksen giver en treårig knægt en lussing. Da sagen meldes til politiet, truer begivenheden med at splitte familier og venskaber ad. Nu ruller lavinen og facaden falder, hykleri, middelmådighed og knuste drømme bliver blotlagt.

Jeg er vild med denne samfundskritiske roman. Begivenheden omkring den fatale lussing belyses fra de otte hovedpersoners synsvinkel. På denne måde lykkes det forfatteren på fornemmeste vis at vise de forskellige samfundslag og kulturer i et moderne australsk samfund. Samfundet bliver skildret ud fra de mange forskellige kulturer, der lever side om side i Australien, og læseren får et godt indblik i, hvordan livet former sig.  Historien tager sin begyndelse hos en græsk familie, der er en del af et større netværk af græske immigranter.  Derudfra forgrener historien sig, så vi møder folk fra alle samfundslag samt aboriginere, grækere, indere og australiere alle sammen en vigtig del af den australske kultur og historie.

Dette var mit første møde med australsk litteratur, og det er absolut positivt. Forfatteren er velformuleret, vittig og formår at trække i flere tråde. Han er selv søn af græske immigranter, og hans indgående indblik i de forskellige kulturer beriger romanen.  Læseren bliver præsenteret for et Australien, der er mere og andet end den australske bush. Her er store temaer som identitet, kærlighed og moral serveret i familiens skød.
Denne roman er klart anbefalelsesværdig, den viser et andet Australien end det gængse, og med temaer som kærlighed, identitet, længsel kan enhver læser identificere sig med problemstillingerne.

Tilføj kommentar

Deltag i debatten.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - oktober 2016

03.10.2016 - 10:44 - Marit

Jussi og Reuter; Ragde, Guillou og Murakami, det mærkes at BogForum er lige om hjørnet, og der er meget at glæde sig til. 

Tema: Forunderlig Fantasy

03.10.2016 - 10:35 - Anne Birgitte Hundahl

Fantasygenren lever i bedste velgående – det er en genre der igen og igen blomstrer op og drager nye læsere ind i det fantastiske univers og med på nye eventyr.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - september 2016

31.08.2016 - 13:05 - Marit

Efterårets første store bogmåned byder på et veritabelt fyrværkeri af spændende titler.

Blogindlæg: Hjertets alfabet

17.08.2016 - 07:03 - Lise Vandborg

Bang, Barnes og Baudelaire. Drop den alfabetiske vilkårlighed i bogreolen og sæt bøgerne efter deres åndelige slægtskab.

Artikel: Sensommerlæsning fra afrikanske himmelstrøg

08.08.2016 - 09:05 - Litteratursiden

Den afrikanske litteratur er begyndt at tage sin plads på verdenskortet, og du kan her få et overblik over, hvem du skal holde øje med.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - juli og august

09.07.2016 - 18:32 - Marit

Det er den stille tid i forlagsverdenen, men enkelte lækkerbidskener kan de dog byde på, fx argentinske César Aira, tysk-engelske W.G. Sebald og skotske Ali Smith.

Artikel: Put en klassiker i kufferten

11.07.2016 - 13:50 - Barbara Rugholm Hessellund

En klassiker er en bog som alle kender, men få har læst, sagde Mark Twain.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - juni 2016

03.06.2016 - 12:16 - Marit

Årets første sommermåned byder på lidt af hvert til hængekøjen eller stille regnvejrsdage ved brændeovnen - den danske sommer kan jo byde på hvad som helst.

Bogliste: Nye mødre i dansk litteratur

27.04.2016 - 08:31 - Barbara Rugholm Hessellund

Glem alt om ovnbagte moderkager, speltboller, tumlastik, og slikpolitik. Mødrene i litteraturen  har andet at tumle med, og i disse romaner er der ikke megen morskab.

Temaer

Gå på opdagelse i Litteratursidens temaer og bliv klogere på nye tendenser,  genrer og markante emner i litteraturen.